Kapverktyg & Sågar

Kapverktyg & olika slags sågar så som cirkelsåg, sticksåg och tigersåg för hemmafixare och professionella

 

"Och såg vid såg jag såg, varhelst jag såg!" - ett gammalt citat från en svensk lyriker vid namn Elias Sehlstedt som syftar på hur många sågverk lyrikern såg när han tittade ut över vattnet från Sundsvall mot Alnön. Sågen är ett av de allra äldsta verktygen i människans historia även om man inte vet när den första sågen uppfanns. Sågar som finns bevarade i inristningar på äldre monument har samma form som vår vanligaste handsåg, fogsvansen! Men sågar finns idag i mängder med olika utföranden. Sågen är idag inte bara en tunn skiva stål med mejselartade tänder för skärning i trä utan ett verktyg för klyvning och kapning av bland annat metall, plast, sten och trä. Det råder ingen tvekan om att sågen utvecklats under våra århundranden och anpassats idag för att klara av fler material.

Det kan vara svårt att välja rätt såg. Bor du exempelvis i en lägenhet och endast är i behov av en ensåg att ha tillhands när det skulle vara nödvändigt räcker det gott och väl med en allround-såg.  Du bör aldrig välja såg skumpmässigt utan att tänka efter vad den kommer utföra för arbete! Tandningen på sågen är avgörande. Ett exempel är att du inte kan kapa virke med en såg enbart avsedd för klyvning och vice versa. Universalsågar är tandade fär både klyvning och kapning. En universalsåg är inte idealisk för stora arbeten utan är lämpligare för mindre arbeten. 

Tänk på att alltid förvara dina sågar tryggt och hänga upp de säkert så de inte faller ner över dig. Detta är lättare hänt än du tror. En låda är inte en bra förvaringsplatser för en såg men vljer du att lägga din såg i en låda bör du se till att locket ligger på och att lådan är stängd så inte mindre barn kan skada sig.

Här hittar du alltifrån tigersågar, cirkelsågar till sticksågar. Funderar du på en ny sticksåg så kan vi rekommendera Malmbergs sticksåg 18V som är mycket uppskattad. När det kommer till slipar, har vi både planslipar, vinkelslipar och hörnslipar för att förenkla ditt arbete i din verkstad. Är du i behov av nya slipskivor så finner du det nedan från Malmbergs som passar alla vinkelslipar avsedda för 125 mm kapskiva. Oavsett om du använder dina verktyg i professionellt eller privat bruk så har vi vad du söker.

 

Välj och vraka bland alla våra varumärken. Har du några frågor gällande ditt val av kapverktyg eller sågar så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig!

Sort By
Page
Produktbild
Einhell
2 899,00 kr
Produktbild
Einhell
3 199,00 kr
Produktbild
Einhell
899,00 kr
Produktbild
Einhell
2 899,00 kr
Produktbild
Einhell
429,00 kr
Produktbild
Einhell
1 399,00 kr
Produktbild
Einhell
3 599,00 kr
Produktbild
Einhell
649,00 kr
Produktbild
Einhell
1 599,00 kr
Produktbild
Einhell
1 449,00 kr
Produktbild
AL-KO
1 029,00 kr
Produktbild
AL-KO
1 295,00 kr
Sort By
Page