Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

GASOLGRILLAR

Fördelarna med att ha en gasolgrill är många men framförallt att den snabbt blir klar för att grilla, billig att använda och den osar mycket mindre än andra grillar. Det är en myt att gasolgrillar inte ger grillsmak, blindtester visar att gemene man inte känner någon skillnad på grillat från kolgrill eller gasolgrill. Det är framför allt i förberedelserna med kryddor och marinad som ger smak. Och givetvis kvalitén på råvaran som grillas. Ett tips för att få extra röksmak i din gasolgrill är att använda dig av rökspån.

Vår grill är skev vad beror det på?

 • Kontrollera att grillen monteras på ett plant underlag.
 • Montera grillens alla delar, löst, enligt monteringsstegen
 • Dra åt skruvarna hårt först efter alla delar är löst monterade på sin plats.
 • Om grillen blivit skev efter montering: Prova att lossa alla skruvar och justera grillen, därefter dra åt alla skruvar igen.

Vad gör plåten över brännarna (flametamern) för nytta?

Flametamern förbättrar värmespridningen, den skyddar brännaren mot fett och frätande marinader och den ser till att hålla kvar värme i grillen.

Ska man ha lavasten i gasolgrillen?

Till de flesta grillar skall det INTE vara lavasten. Värmefördelningen i de flesta nya gasgrillar sköts istället av flametamers (plåtar över brännarna) eller genom att gallren är tillverkade av kraftigt gjutjärn. Är din grill avsedd för lavasten följer det med när du köper din grill.

Varför följer inte slangkoppling med när man beställer en gasolgrill?

Det är olika typer av kopplingar och gasoltuber i våra skandinaviska länder. Men den största anledningen är ur en miljösynpunkt. Att leverera fyra kopplingar och tre stycken som ska kastas är onödigt både ur material och miljösynpunkt.

Hur gör man rent grillgaller och stekplattor?

 • Snabbrengöring: efter avslutad matlagning körs grillen på högsta effekt i ytterligare 5 min. Stäng av grillen och skrapa av matresterna med hjälp av en grillgallerborste. Emellanåt bör dock grillen och gallren rengöras noggrannare.
 • Gjutgärnsgaller/plattor: efter att ha avlägsnat matrester och flott enligt ovanstående metod smörjs gjutjärnet in med mat- eller olivolja, detta motverkar att det börjar rosta. Sköt om grillens gjutjärndelar precis som du sköter en gjutjärnsstekpanna.
 • Porslinemaljerade galler/plattor: dessa går att rengöra med en svamp eller diskborste. Man kan lägga dem i blöt (hett vatten med diskmedel) för att på så vis lösa upp matrester och flott. Man kan även rengöra dem i diskmaskin.
 • Innan grillning: man bör olja in gallren måttligt för att det som grillas inte ska fastna. Man ska även hetta upp grillen och gallren ordentligt innan grillning, på så sätt får man även bort en hel del bakterier som kan bildas mellan grillningarna. Efter avslutad matlagning kör du grillen på max i ytterligare 5 min för att underhålla grillens brännare. Stäng av grillen och skrapa av matresterna med hjälp av en grillgallerborste.
 • Gjutgärnsbrännare: smörj in gjutjärnet med mat- eller olivolja, detta minskar rostangrepp. Man bör emellanåt lossa brännarna och rensa hålen med en piprensare eller en liten borr då dessa kan täppas till.
 • Rostfria och aluminiumbaserade brännare: emellanåt bör grillen rengöras extra noga. Lossa brännaren (se monteringsanvisningen hur man lossar brännare). Rengör brännaren inuti, se till att det inte finns t.ex. spindelväv eller dylikt . Rengör hålen på brännaren, använd en piprensare eller ett 1-2 mm borr. Man kan även föra på ett tunt lager matolja på dessa brännare.

Brännaren brinner inte på alla sidor?

Om inte brännaren brinner på alla sidor prova följande (hjälper inte det första steget gå vidare till nästa):
1. Stäng av brännaren och starta den igen. 2. Knacka till på brännaren alt. blås lite så att gasen flyttas över. 3. Rengör brännaren noggrant även invändigt och i hålen. 4. Byt plats på brännarna om grillen har mer än en brännare.

Vilka gasolflaskor passar min grill?

Alla gasolflaskor som börjar med P passar regulatorerna som säljs i Sverige. Utsätt aldrig gasolflaskan för stark värme. Det är viktigt att man inte placerar gasolflaskan under grillen eller på andra platser där det kan bli oerhört varmt. Flaskventilen är vänstergängad, alltså motsatt håll mot vad som är standard när man skruvar fast något. Innan du tänder grillen se till att reglagen på din grill är stängda innan du öppnar flaskventilen. Se alltid till att flaskventilen är stängd när du inte använder gasolen. När du har grillat klart är det viktigt att du först stänger av gasflödet på flaskventilen för att sedan vrida av flödet på grillen.

Elgrillar

En elgrill är ett bra alternativ för dig som har begränsat med utrymme. Vissa modeller kan du ha på bordet och lämpar sig perfekt för dig som har en liten balkong, men ändå vill grilla. Om man bor i lägenhet är det inte så populärt med gasolgrill, och det kan till och med vara förbjudet att använda en sån typ av grill på balkongen. Med en elgrill kan du njuta av perfekt grillad mat. Ställ in exakt rätt temperatur och få kontroll över grillningen. En elgrill värms upp snabbt, du får perfekta grillränder och slipper stekos.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Bluegaz (6)
 2. Champion (1)
 3. Emerio (1)
 4. George Foreman (5)
 5. Grandhall (2)
 6. GrillSymbol (3)
 7. Landmann (9)
 8. Masport (3)
 9. Mustang (2)
 10. Muurikka (26)
 11. Nexgrill (7)
 12. Princess (8)
 13. Russell Hobbs (1)
 14. Scandy Garden (4)
 15. Severin (20)
 16. Tristar (12)
Pris
0 kr 19795 kr 0 kr to 19795 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 106

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 106

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5