Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp snöslunga & snöskyffel online från AL-KO

En snöslunga förenklar skottning av snö under vintern

Vi har allt du behöver för att få din uppfart och tomt fri från högar av snö. Hos oss finner du snöslungor och tillbehör från kända varumärken.

Vad ska man välja en, två eller trestegssnöslunga och vad är skillnaden dem emellan?

När du ska välja en snöslunga så finns det många olika att välja emellan. Det är altid skönt att ha gjort sitt val när väl den första snön kommer då snöslungor på nätet säljs otroligt snabbt. En enstegsslunga lämpar sig bäst för mindre ytor och de är ofta eldrivna och är därför billiga i drift. Det som är smidigt med enstegsslungor är att de är kompakta och väger inte så mycket vilket gör att de är lätta att flytta och manövrera., samt att de inte tar sådan stor plats där de förvaras. En annan fördel med eldrivna enstegsslungor är att de är otroligt lättstartade och för en aning mindre oväsen än det två större modellerna. Men vi rekommenderar att du alltid använder hörselskydd när du använder din snöslunga oavsett storlek och modell. Den vanligaste snöslungan för hemmabruk är en tvåstegssnöslunga och de flesta av dessa modeller är självgående och enkla att manövrera. Tvåstegssnöslungor bearbetar snön i två steg, i det första steget luckrar de upp snön så den blir lös och i det andra steget slungas snön bort. Skillnaden på en- och tvåstegsslungor är att tvåstegslungor är mycket mer energieffektiva och är betydligt mer kraftfulla, vilket är bra när det blir en vargavinter.

År 2013-2014 presenterade Wolf Garten den revolutionerande och världsunika 3-stegssnöslungan. Wolf Garten har den patenterade snöskruven, den tandade snöskruven i mitten av intagshuset bryter upp även den tuffaste snön likt en borr, vilket gör att snöröjningen blir otroligt effektiv och enkel. De tvärgående snöskruvarna i var ände matar in snön till den centrala snöskruven som sedan matar in snön till den vertikala impellern som kastar ut snön genom utkastaren. Med trestegstekniken kan man ansträngningslöst arbeta sig igenom ordentliga snömängder utan att snöslungan tenderar att resa sig. Detta är en världsrevolution inom snöslungor.

Vad är fingertoppstyrning?

Om vi tar Wolf Garten 3-stegs snöslunga 7190 HD så sitter det fingertoppstyrning på både vänster och höger sida på maskinen. För att förklara detta enkelt så fungerar det som en handbroms, du pressar ner exempelvis den högre och du roterar inte det hjulet vilket gör att maskinen svänger effektivt och enkelt åt höger håll.

Vad skiljer MTDs tvåstegsslungor från övriga varumärken?

En sak som skiljer dem från övriga varumärken är att när en brytbult går av så kan maskinen fortsätta att gå utan att förstöra hela axeln på maskinen. Du köper då bara nya brytbultar och på så sätt är underhållskostnaden på deras maskiner otroligt låga.

Saker värt att tänka på efter ett köp av snöslunga

a) Använd alltid hörselskydd när du använder din snöslunga.

b) Se gärna över din yta som ska skottas/slungas och se till att ni inte kör över barnens leksaker.

c) Rikta aldrig den snö som slungas mot en annan människa då det kan vara grus eller is som slungas iväg i en hög hastighet. Detta kan i värsta fall leda till allvarliga skador.

d) Använda stabila kängor så att du inte halkar.

Har alla snöslungor medföljande lampa?

Svaret är nej. Vad som ingår på varje produkt som du handlar står i produkttexten. Lampa är däremot något vi rekomenderar då vinterhalvåret är den mörkaste på hela året och med en lampa kan ska slunga snö oavsett tidpunkt på dygnet (har du grannar ska du nog slunga snö innan klockan 22.00).

Vilka tillbehör ska man köpa?

Hos oss finner ni motorolja anpassad för snöslungor, snöskyfflar, skyddsöverdrag (för samtliga tvåstegssnöslungor), släpskor, brytbultar och bränslestabilisator.

Vad gör en bränslestabilisator?

Den är till för bensinmotorer som har längre perioder utan användning, så som snöslungor och gräsklippare. Bränslestabilisatorn skyddar motorn mot rost och korrosion. Detta gör att maskinerna startar lätt och smidigt även nästa säsong.

Vilken motorolja ska man ha till snöslungan?

Vi på Buildor.se rekommenderar Arnold motorolja för snöslungor,1 liter.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. AL-KO (10)
 2. Alpina (2)
 3. Berglund (2)
 4. Briv (1)
 5. Hagsen (3)
 6. MTD (7)
 7. Plastkon (2)
 8. Stiga (7)
 9. Toro (18)
 10. WOLF-Garten (2)
Slungtyp
 1. Enstegs (11)
 2. Tvåstegs (18)
Pris
0 kr 32769 kr 0 kr to 32769 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 52

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Artiklar 1 till 16 av totalt 52

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4