LUFTFUKTARE

En avfuktare behövs om ditt hem har förhöjda fuktvärden. Vanligast är att ett hus har förhöjda fuktvärden i källaren eller grunden. Även om huset inte har en källare kan fukt komma att bli ett problem. Det kan komma från betongplattan, dålig ventilation i badrummet eller kläder som hängs på tork gör att fukten stannar i huset. De vanligaste orsakerna till fukt är läckor i tak och väggar, dåligt dränerade källare och krypgrunder och dålig ventilation. En så enkel och billig åtgärd som att installera en eller flera luftavfuktare kan höja livskvalitén på de som bor i huset drastiskt. En avfuktare är en otroligt bra investering som ger ett väldigt bra mervärde.

 

LUFTFUKTARE MOTVERKAR TORRT INOMHUSKLIMAT
Sedan har vi motsatsen till avfuktaren som är luftfuktare. För torr luft kan orsaka torr hud, irriterad hals och ögon. Du kan med hjälp av en luftfuktare och avfuktare styra fuktighetsnivån i ditt hem. Har ditt hem inte tillräckligt hög luftfuktighet kan dina målade väggar och tapeter, möbler, elektronik och musikinstrument bli drabbade av atmosfären. En luftfuktare gör ditt hem trivsammare under de kalla vintermånaderna eller i regioner med torrt klimat. Rätt mängd luftfuktighet lindrar effekterna av hösnuva, hosta och torr hals. Du kan andas bättre och sova skönare om nätterna. Det minskar även den statiska elektriciteten som är bra för både människor som för datorer och hemelektronik. Det finns olika typer av luftfuktare. Luftfuktare med kall ånga sprider kall, osynlig ånga försiktigt i luften. Luftfuktare med varm ånga ger istället en varm, synlig ånga som snabbt sprider fuktighet i atmosfären. Luftfuktare med ultraljud ger en fin, lätt ånga som även denna snabbt sprider sig i luften. Dessa modeller är väldigt lättskötta och tysta.

 

AVFUKTARE FÖRHINDRAR STORA FUKTSKADOR
Har värmekällan i huset byts ut, kan problem med fukt uppstå. Ett exempel är om bergvärme eller fjärrvärme bytts ut för att ersätta ved- eller oljepanna. Fukt kan orsaka stora skador som svamp, röta och andra fuktskador som kostar tusentals kronor att reparera. Inte bara detta, utan det är farligt att bo i ett hus med för höga fuktvärden då kvalster och mögel uppkommer i ett fuktigt hus.

 

OLIKA AVFUKTARE PÅ MARKNADEN
Sorptionsavfuktare suger in luften genom en rotor. Luftkanalerna har ett speciellt material på ytan som suger upp fukten. Fukten förångas med hjälp av varmluft som fläktas ut i det rum avfuktaren står i. Sorptionsavfuktaren är som mest effektiv om temperaturen i rummet är låg. Kylavfuktaren är den vanligaste typen av avfuktare i de svenska hemmen. Fukten leds in i luftavfuktaren och kyls helt enkelt ner. Detta gör att luften kondenserar till vatten som leds till en behållare eller till ett avlopp. Om vattnet leds till en behållare behöver du tömma denna med jämna mellanrum. Luften som passerar luftavfuktaren blir sedan torr. Kylavfuktaren är effektiv och billig.

Sort By
Page
Produktbild
Woods
2 289,00 kr
Produktbild
Woods
4 989,00 kr
Produktbild
Woods
4 395,00 kr
Produktbild
Woods
4 968,00 kr
Produktbild
Woods
2 295,00 kr
Produktbild
Meaco
4 967,00 kr
Produktbild
eeese
2 895,00 kr
Produktbild
eeese
3 649,00 kr
Produktbild
eeese
4 195,00 kr
Produktbild
Woods
8 595,00 kr
Produktbild
eeese
3 149,00 kr
Produktbild
eeese
2 849,00 kr
Sort By
Page