Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

ELEMENT

Idag finns det många typer av värme för att värma upp ett hus. Men det gamla hederliga elementet är ett överlägset val för de flesta, än idag. Det klassiska elementet är praktiskt, enkelt att reglera och lätt att byta ut om det så skulle behövas. Elementet eller radiator som det också kallas är tillförlitligt, och det är nog därför många föredrar det.

El element – slutna eller konvektorelement

De elektriska radiatorerna blev vanliga när oljekrisen slog till under 70-talet. Det finns olika typer av elektriska radiatorer – i huvudsak finns det två stycken. Det finns öppna och slutna elradiatorer. De öppna kallas även för konvektorelement och tar kall luft nedtill och strömmar ut varm luft upptill ut genom ett galler. Ytan på de öppna radiatorerna blir därför inte lika varma vilket gör att det inte finns någon risk att bränna sig på aggregatet. Den andra modellen som kallas slutna element värmer luften som finns i närheten genom den varma ytan på elementet. I dessa element finns det inbyggda paneler med inbyggda el-slingor eller olja. Nackdelen med de slutna radiatorerna är att de blir betydligt varmare på ytan. Se våra elementskydd för att eliminera risken att bränna dig på ditt element!

Oljefyllda element

De oljefyllda element eller oljeradiatorer, som finns idag är en något modernare uppfinning än de elektriska radiatorerna. Fördelen med oljefyllda radiatorer är att de inte torkar ut luften lika mycket. De oljefyllda elementen är fyllda med olja som cirkulerar i systemet. Oljan värms upp och sprids runt i radiatorn vilket sedan avger värme till ditt hem. De moderna och miljövänliga alternativen är idag ofta fyllda med rapsolja, men typen av olja kan variera.

Vattenburna element

Det finns även vattenburna radiatorer. Dessa element används där det finns ett vattenburet vattensystem installerat. Det uppvärmda vattnet leds genom rör till varje radiator i huset. Har du ett vattenburet system är detta väldigt praktiskt då du har möjligheten att nyttja jord-, berg-, vatten-, sol- och vindvärme liksom möjligheten till ved- eller pelletseldat. Har du inte ett vattenburet system blir det väldigt kostsamt om du tänkt investera i ett.

Panelradiatorer

Den vanligaste typen av element är panelradiatorer som fästs på väggen. Dessa säljer bäst även idag. Panelradiatorerna kan i sin tur vara avlånga eller breda, ha en slät yta eller mönster och reliefer som det klassiska elementet. Hos oss hittar du element och radiatorer som kan hjälpa ditt hem att hålla värmen genom hela vinterhalvåret med stil. Våra element kommer från leverantörer så som LVI, PAX, Gnosjö Klimatprodukter och Purmo – alla håller en mycket god kvalitet. Skulle du ha några frågor gällande ditt val av element, eller saknar du något som du inte hittar nedan, så är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så ska vi hjälpa dig.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Adax (6)
 2. Emerio (6)
 3. FM Mattsson (1)
 4. Gnosjö Klimatprodukter (16)
 5. LVI (15)
 6. Pax (8)
 7. Princess (1)
 8. Purmo (3)
Pris
0 kr 6858 kr 0 kr to 6858 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 56

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Artiklar 1 till 16 av totalt 56

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4