Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

VÄRMEPUMPAR

Vilken slags värmepump som passar bäst för dig och ditt hus avgör vad du har för energibehov samt vilket värmesystem som redan finns och hur din tomt är utformad. Det finns olika typer av värmepumpar på marknaden. En luftvärmepump tar till vara energin som finns i utomhusluften. Bergvärmepumpar bygger på temperaturskillnaden som uppstår i grundvattnet. En annan typ av värmepump är frånluftsvärmepump som “återanvänder” energin från den varma inomhusluften. Hos Buildor.se hittar du en billig värmepump som passar dina behov.

Bergvärme och bergvärmepumpar

I bergvärmepumpen pumpas en vätska runt i ett rör som omges av grundvattnet, vilket värmer upp vätskan några grader. Den lilla temperaturskillnaden som skapas kan man sedan använda för att värma vatten genom en värmeväxlare. En bergvärmepump från exempelvis NIBE kan minska dina energikostnader med 80%. Den förnybara och miljövänliga energikällan som dessutom är gratis, minimerar koldioxidutsläppen. Bergvärmepumpen ger dig försörjning av varmvatten och värme, samtidigt som den kan förse se dig med kyla under varmare dagar.

Luftvärmepump populärt i villa

Att luftvärmepumpar blivit så populära beror säkert på den låga inköpskostnaden, den enkla installationen och att den sänker elkostnaderna. Luftvärmepumpen utnyttjar energin som finns i utomhusluften och för in den genom ett fläktsystem in till huset. Denna omvandlas sedan till värme. Man kan säga att värmepumpen tar värmen från en viss luft för att ge den till en annan. Det behövs varken skorsten eller något vattenburet system för att ha en luftvärmepump.

Frånluftvärmepump är en lönsam lösning

En annan typ av värmepump är frånluftsvärmepump vilket är den mest vanliga värmepumpen i hus byggda 1980 eller senare. En frånluftsvärmepump är en enkel, och bland de mest lönsamma lösningarna, för uppvärmning och varmvatten. En frånluftsvärmepump "återanvänder" energin från den varma inomhusluften innan varmluften lämnar huset via ventilationssystemet. Frånluftsvärmepump fungerar endast i hus med vattenburet värmesystem och mekanisk frånluftsventilation.

Luft/vattenvärmepump

Den här värmepumpen använder sig av utomhusluften genom att den suger in utomhusluften. En kompressor komprimerar ett köldmedium och höjer därmed dess temperatur. Kondensorn avger sedan värmen till vattnet som leds ut till dina radiatorer och tappvatten. En luft/vattenvärmepump har låg investeringskostnad och väldigt enkel installation. Den ovanligt höga verkningsgraden gör att en investering av en luft/vattenvärmepump återbetalar sig snabbt och ger dig en trygg försörjning av värme och varmvatten, anpassad till vårt Nordiska klimat.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Airpatrol (7)
 2. CTC (15)
 3. Cooper & Hunter (4)
 4. Eden Wood (2)
 5. Invest Living (24)
 6. Metro Therm (2)
 7. Mundoclima (1)
 8. NIBE (87)
 9. Palmako (1)
 10. Plus (2)
 11. Superroof (2)
Värmetyp
 1. Ackumulatortank (3)
 2. Bergvärme (10)
 3. Elvärme (5)
 4. Frånluft (4)
 5. Luft-luft (6)
 6. Luft-vatten (4)
 7. Tillbehör (21)
Pris
0 kr 110019 kr 0 kr to 110019 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 147

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 147

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5