Front & Gavel

Tilläggsfront och gavelplåt till ditt badkar

Enkelt sagt kan man säga att många badkar består av tre delar. Först har vi själva karet, det vill säga baljan som vi badar i. Sen har vi stativet till badkaret, det vill säga en form av skelett som består av ben och ställning för karet. Den tredje delen är själva skydden som omger badkaret. Dessa skydd kallas för frontplåt (för långsidan) och gavelplåt (för kortsidan).Frontplåten på ett badkar är plåten som hänger på långsidan av karet. I en del fall ska det finnas en frontplåt på bägge sidor och i en del fall enbart på en sida. Det är när badkaret är placerat med ena långsidan till en vägg som du enbart behöver en frontplåt. På samma sätt behöver du två gavelplåtar om badkaret ej är placerat mot ett hörn. Respektive tillbehör ska vara från samma varumärke som själva badkaret, t ex ska ett badkar från Gustavsberg också ha en frontplåt därifrån och motsvarande gäller för Ifö.

 

Från Svedbergs finner du front- och gavelplåt i, förutom vitt, även i svart. Detta är perfekt om du har en speciell stil på ditt badrum, eller vill att ditt badkar sticker ut från badrumsinredningen. Att klä badkaret i en svart front och gavel är otroligt snyggt och ger en tidlös och modern känsla över hela karet. Från Gustavsberg finner du helfrontstativ i vitt, svatt men även i glada färger som orange och blått.

 

Det finns även det så kallade halvfrontstativet där fronten inte går ända ner till golvet utan, som namnet säger, täcker hälften av vad ett helfrontstativ gör. Detta ger ett helt annat utseende än vad ett helfrontstativ gör och är förhållandevis till helfronstativet enklare när det kommer till städning då du enkelt har plats att nu under badkaret. Vad som passar bäst i ditt badrum vet endast du. Det är därför vi samlat så många olika frontar och gavlar från de mest populära varumärkena. Känner du att en passande frontplåt eller gavelplåt för just ditt badkar saknas är du välkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig sjävklart vidare.

Sort By
Produktbild
Ifö
1 159,00 kr
Produktbild
Ifö
Pris från 1 149,00 kr
Produktbild
Ifö
1 325,00 kr
Produktbild
Ifö
1 289,00 kr
Produktbild
Ifö
809,00 kr
Produktbild
Ifö
1 129,00 kr
Produktbild
Ifö
5 429,00 kr
Produktbild
Ifö
1 275,00 kr
FRONTLÖST STATIV BADKAR 1016 GUSTAVSBERG
Gustavsberg
1 299,00 kr
Produktbild
Ifö
Pris från 3 719,00 kr
Sort By