Brandfiltar

Brandfilt - ett bra komplement till en handbrandsläckare

 

En brandfilt kan med fördel användas för att dämpa en brand eller släcka brand i kläder eller i kokkärl. Brandfilten är utmärkt för att släcka eld på en människa. En brandfilt består av glasfiberduk och släpper igenom väldigt lite brännbara gaser vilket gör att elden kvävs under brandfilten. Är branden lite större krävs mer än bara en brandfilt och vi rekommenderar därför att du alltid har brandsläckare hemma. Brandfiltar kan stå emot temperatur upp till 500 grader och är gjorda av glasfiber. Filten är så pass tät att den står emot gasgenomträngning och orsakar inget extra saneringsbehov. Brandfilten finns givetvis i olika färger och storlekar.

Brandfilten används i regel för att släcka mindre bränder vilket gör brandfilten till ett utmärkt komplement till en brandsläckare. Man använder oftast brandfilten för att släcka vågräta ytor. Genom att veckla ut filten över branden kväver man elden snabbt och effektivt.

 

Såhär använder du din brandfilt:
Om olyckan väl är framme plockar du fram din brandfilt och rycker i de svarta remmarna som sticker ut från paketet vilket gör att filten åker ur förpackningen. Du vecklar sedan enkelt ut filten och lägger den på branden så att den täcker elden. Du behöver inte vara orolig för att brandfilten ska fatta eld då filten är gjord av material som inte kan börja brinna. Det som händer är att filten stryper syretillförseln som behövs för att det ska kunna brinna. Branden kommer släcka sig själv då den inte har syre nog att fortsätta brinna.

En bra idé är att ha en brandfilt lättåtkomlig i köket och exempelvis TV-rummet för att snabbt släcka små bränder. Det är vanligt att små bränder kan ske vid spisen då vi använder oss av höga temperaturer och matfetter vilket är väldigt brandfarligt. Att ha en brandfilt i köket är därför en mycket bra idé då det kan vara jobbigt att ta fram brandsläckaren när branden är så liten. 

 

Du kan komplettera din brandfilt med en brandsläckare under vår kategori brandsläckare. Glöm heller inte att köpa en brandvarnare då den larmar om en brand skulle uppkomma vilket kan vara livsavgörande. I vårt sortiment kan du finna färdiga paket där brandfilt, brandsläckare och brandvarnare ingår till ett lägre pris än om du skulle köpa allt separat. Ta gärna en titt! Nedan finner du brandfiltar från Housegard. Har du frågor eller letar efter något specifikt är du jättevälkommen att kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig vidare!

Sort By
Produktbild
Housegard
199,00 kr
Sort By