Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billig toalettstol & toalettsits från Ifö & Gustavsberg

Lättare att hitta rätt toalett hos Buildor med toalettstol och toalettsits i olika utföranden

I denna kategori finner du golvstående och vägghängda toalettsitsar, mulltoaletter, toalettsitsar och självklart tillbehör till dina toalettsolar och sitsar.

 

Vad man bör tänka på vid val av toalett eller en mulltoa?

Vi svenskar byter i genomsnitt toalett vart 15:de år och när det väl är dags att byta är det ju några saker man bör känna till. Till att börja med är det bra att ta hänsyn till den yta ni har i ert badrum eller gästtoalett. Ifall ytan är stor kan ni välja vilken toalett ni vill. De golvstående toaletterna levereras antingen med s-lås eller med p-lås. Det står tydligt i produkttexten vilken toalettsits som medföljer respektive modell. Vanligtvis ingår standardsits till de flesta modeller men det går bra att välja till både hårdsits och toalettsitsar med mjukstängande funktion.

 

Barntoaletter

Vi har två stycken barntoaletter en från Ifö. Det är något vi rekommenderar ifall ni har det extra utrymmet att installera en toalett som är mindre och avsedd för barn. Höjden upp till toalettsitsen är anpassad för barn och detta är ett bra sätt att ge sina barn den toaletträning de behöver, på riktigt.

 

Vad betyder Golvstående toalettstolar?

De golvstående toalettstolarna finns i olika utföranden såsom, ROT-modeller, Gustavsberg har modeller från Logic-serien som är anpassade för att spara utrymme anpassat de mindre ytorna, Ifö har sveriges mest sålda golvstående toalettstol och den kommer från deras serie Sign och heter 6860, det finns korta modeller och höga modeller från både Ifö och Gustavsberg. Med andra ord när ni ska ta en golvstående modell så kommer det garanterat finnas en toalett som har ett utförande som kommer att passa ditt badrum.

 

Vi har precis silikonerat fast vår toalett i golvet hur lång tid rekommenderar ni att man väntar innan man kan använda toaletten?

Vänta i minst 24 timmar innan ni sätter er på toaletten så att silikonet hunnit fått fäste.

 

Kan man silikonera en golvstående toalett fast det är en toalett som ska skruvmonteras?

Svar ja. Till de toaletter som ska skruvmonteras skickas det alltid med täckhattar ifall man väljer att silikonera fast den och sedan täcka skruvhålen. Det är det vanligaste sättet att installera en toalett.

 

Behöver vi hantverkare för att installer en vägghängd eller golvstående toalett?

Ja om du inte är en rörmokare så rekommenderar vi dig att använda en fackman vid installationen. Det är viktigt då det är ett jobb som kan leda till stora vattenskador ifall man inte är kunnig inom området.

 

Hur fungerar vägghängda toaletter?

När det gäller Vägghängda modeller och om ni bestämt er för att byta så går det enkelt att göra det med tanke på att du då redan har en wc-fixtur installerad. Om du har en golvstående toalett och vill ha en vägghängd toalett behöver du köpa både den vägghängda toaletten, wc-fixturen och välja till en spolknapp. Att många väljer en vägghängd toalett idag är att få upp den från golvet och ha en mer lättstädad yta under.

 

Vad är en wc-fixtur?

Det är där man fäster sin vägghängda toalettstol på. Den monteras i väggen och försluten med avloppet, vilket gör att vatten och spolning fungerar. Hela wc-fixturen bär toalettens vikt och du placerar själv på utsidan vilken spolknapp du vill ha.

 

Vad menas med ROT-Modell?

Det som menas med en ROT-modell är att den är avsedd för utbyte av äldre vägghängda wc-stolar. De har kvar samma anslutningsmått som de äldre modellerna med det är dock viktigt att ni noggrant mäter detta innan och ser över vilket mått ni har i er fastighet.

 

Vad är det för skillnad på S-Lås och P-Lås?

P-lås betyder att toalettstolen är anpassad för en mer flexibel anslutning till vägg, golv eller åt höger eller vänster. Det som behövs för annan installation än direkt i vägg är att ni köper till en stos. S-lås betyder att toalettstolen ansluts till golvet (golvanslutning). Finns även toaletter med dolt s-lås och då är den inbyggd vilket ger en stilren design.

 

Vad är C+ (Ceramic plus) och Ifö clean?

Alla Ifös toaletter är behandlade med den smutsavstötande ytan Ifö Clean. Gustavsbergs toaletter finns att beställa med c+ vilket är en förkorting för Ceramic Plus, vilket gör att smutsen svårare får fäste och är enklare att torka bort.

 

När jag ska välja toalettsits är det bara att välja den man tycker är snygg?

När det gäller att välja en toalettsits ifall du har en befintlig toalett hemma. Tänk på att det är viktigt att du vet vilken modell och vilken tillverkare det är. Alla toalettmodeller går under en egen serie och det är bara sitsar till samma serie som passar. Har du t ex en toalett 6860 Sign från Ifö så kan du inte köpa en toalettsits från ifö som heter Cera. De kommer inte att passa. Vi rekommenderar att ni inte köper universalsitsar och vi har valt att inte sälja det då komforten aldrig blir bra.

 

Vad menas med Softclose och mjukstängning?

När det gäller mjukstängande toalettsitsar så går de under namnet mjukstängande eller Soft Close. Toalettsitsen har en mjukstängande mekanism inbyggd vilket gör att toalettlocket sakta sluts mot toaletten. Denna toalettsits finns att köpa till Gustavsberg, Ido, Svedbergs och Ifös toaletter.

 

Vad menas med Quick Release?

Det är ett ord som förknippas med toalettsitsar och sitsarna som har denna funktion kommer från Gustavsberg, Ido och Ifö. Det menas att du med ett enkelt grepp kan lyfta av wc-sitsen för att kunna göra rent och lika snabbt du tar bort den lika snabbt går den att sätta tillbaka.

 

Vad är det för skillnad på enkelspolning och dubbelspolning?

Enkelspolning är vanligtvis 4 eller 6 liter medan dubbelspolningen normalt kan vara 3/6 liter eller 2/4 liter. Spolknapparna som medföljer toaletterna är antingen endast på enkelspolning eller så är den ”delad” så att du kan trycka för den mer miljövänliga alternativet att det inte slösas lika mycket vatten eller så trycker man på det andra alternativet vid behov.

 

Mulltoa och komposttoaletter

Mulltoa och komposttoalett är något för dig som har ett fritidshus. Mulltoaletterna från Mulltoa är en biologisk lättskött toalett som finns i fyra olika storlekar. Det fina med denna mulltoa är att när den är full tömmer du innehållet i naturen och du använder det som gödsel i din trädgård eller direkt tillbaka i naturen. Denna modell är miljömärkt av Svanen och det är enkelt att välja rätt tillbehör till den storlek du väljer med tanke på att det står tydligt skrivet på respektive produkt.

 

Vad finns det för tillbehör till Mulltoaletterna?

Du kan köpa till väggenomföringssats, installationspaket och mull. Ifall du ska köpa en mulltoa pch inte har en redan stående i ditt fritidshus är av yttersta vikt att du köper installationspaketet. Mull är alltid bra att inhandla när du ändå får det hemkört.

 

Hur ofta behöver man tömma mullådan?

Ifall du använder mulltoan kontinuerligt behöver du tömma den var 4.e till vart 6.e vecka. Har du den bara under semestern i ditt sommarhus betyder det att du kommer göra detta max 2 ggr per säsong.

 

Luktar det mycket om mulltoaletterna?

Ifall du installerar toaletten enligt anvisning ska det inte lukta något om din mulltoa, oavsett ifall den är igång eller inte.

 

Klarar mulltoaletten att stå i minusgrader över vintern då vi inte är där?

Mulltoa klarar att stå i minusgrader utan att det skadar toaletten.

 

När jag installerar en mulltoalett klarar jag det själv eller måste vi ha hantverkare?

Ja Mulltoaletten kan du installera själv. Du behöver ett jordat eluttag och sedan är det bara att du noggrant följer installationsanvisningen.

 

Ska man stänga av mulltoaletten ifall man inte är i sommarstugan?

JA det ska du göra av två skäl, först för att spara energi och sedan för att bevara fukthalten så länge som möjligt. Det är något som hjälper komposteringen.

 

Kan jag installera min dusch i samma utrymme där jag har min Mulltoalett?

Ja det kan du göra. Det är dock väldigt viktigt att du inte sätter in en annan fläkt utan använder den kapacitet som mulltoan har för att evakuera luften.

 

Vid installation av Mulltoan vad är viktigt att tänka på?

Följ anvisningar som medföljer och sedan är det väldigt viktigt att du är noggran. Hela Mulltoan kapacitet hänger på hur bra du har installerat den. Tänk på att toalettutrymmet ska hålla 18 grader. Det är väldigt viktigt att du inte använder för många kraftiga krökar med rörböjar bl a. Isolera även all rördragning som sker på utsidan för det som gör kapaciteten sämre är just plötsliga skarvar och dåligt isolering.

 

När man har en Mulltoa kan man använda vilket toalettpapper som helst?

Svar ja. Du har nu valt ett miljövänligt alternativ att använda dig av en Mulltoa så vi rekommenderar att man följer den linjen och gärna köper mijömärkt toalettpapper för att värna om miljön.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Arrowshower (3)
 2. Biolan (2)
 3. Cinderella (7)
 4. Duravit (13)
 5. Duschy (8)
 6. GROHE (8)
 7. Geberit (13)
 8. Gustavsberg (82)
 9. Hasselfors Garden (1)
 10. IDO (56)
 11. Ifö (100)
 12. Jafo (1)
 13. Kandre (5)
 14. Mulltoa (7)
 15. SANIFLO (5)
 16. Tece (9)
Toalettmontering
 1. Limning (27)
 2. Skruvmontage & Limning (4)
 3. Skruvmontering (51)
Pris
0 kr 47493 kr 0 kr to 47493 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 304

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 304

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5