Duschar

Dusch för ditt välbehag

 

Vi på Buildor.se har ett brett sortiment av marknadens alla olika duschar från kända varumärken med snabb hemleverans online, till marknadens lägsta priser.  Vi har duschar i olika mått, färger och utföranden från Gustavsberg, Ido, Ifö, Svedbergs, Svenska Badrumsinredningar, Demerx, FM Mattsson, Mora Armatur, Hansgrohe, Inr, Oras, Strand, och Macro. I denna kategori finner du, duschblandare, duschdörrar, duschkabiner, duschset, duschväggar, badkarsväggar, duschtillbehör och utomhusduschar. Allt för din dusch hos oss på Buildor.

 

Detta är en utav de mest roliga katergorierna då det finns ett brett och varierat utbud från kända varumärken vilket bidrar till fantansin hur man kan inreda sitt duschutrymme.  Vi har duschdörrar, duschkabiner och duschhörnor från Svenska Badrumsinredningar, Ifö och Svedbergs.

 

När ska man då använda en duschdörr, duschhörna eller en duschkabin?

Kan kanske låta tjatigt från oss på Buildor.se men det som avgör och vad man köper är oftast planlösning, golvbrunnens placering och ytan i ditt badrum. Det är många kunder som är trötta på att ha ett blött badrumsgolv och vill hitta en lösning på det hela och vi på Buildor.se har som sagt lösningen. Ifall du i dagsläget har en duschblandare med duschstång och endast ett drapperi som täcker vattnet från att vara i hela badrummet, då kanske det är läge att köpa en av de bästsäljande lösningarna från Ifö, köp två stycken Space och få en hörnlösning. Det smidiga med denna lösning är att dörrarna kan öppnas utåt och sedan när man duschat klart fälla dem inåt mot duschblandaren för att få maximalt av badrummets yta. Det smidiga med att välja en duschkabin är att du inte är lika beroende av avlopp och våtskikt vilket kommer ge dig en större fri- och valmöjlighet. Det finns låga och höga modeller och duschkabinerna från Ifö har en kvalité i världsklass. Kika gärna på vår ångdusch som vi har från Tylö ifall du vill lyxa till din vardag och ha ditt alldeles egna hemmaspa. Den levereras komplett och du kan välja mellan att ta en hederlig dusch till ett riktigt ångbad.

 

Ni har även utomhusduschar från Demerx hur fungerar det?

Vi har fem stycken olika snygga modeller av utomhusduschar från Demerx och de är en produkt som man införskaffar under våren för att sedan montera och använda under sommaren. Utomhusduschar värms upp helt av solen. Därav är det en produkt som ska stå framme under sommarhalvåret. Du kopplar dessa utomhusduschar enkelt till en vanlig trädgårdslang. Utomhusduscharnas svarta behållare är gjorda i PVC hårdplast och de fylls på med kallvatten från trädgårdsslangen och värms därefter upp av solens värme. Du kan köpa till alla tillbehör som behövs och då är det främst ifall du inte vill placera den med stenplattor så kan du köpa Demerx trädäck som du placerar din utomhusdusch på. Finns även schampo och tvålhållare att köpa till så din utomhusdusch blir komplett.

 

Vad behöver man tänka på när det gäller utomhusduschen?

Det är väldigt viktigt att när vintern närmar sig och det är dags att förvara utomhusduschen över vinter. Se då till att du använder avtappningsventilen och tömmer duschen och sedan förvarar den tills det är dags att ställa upp inför nästa säsong.

 

Är det svårt att montera och ta undan denna utomhusdusch, behövs hantverkare?

Nej det behövs ingen hantverkare för att installera denna dusch. När du ska ta undan den inför vinterförvaringen gör du detta snabbt och enkelt utan problem. Se verkligen till att den är torr, blir det minusgrader och de ligger vatten kvar i duschen finns det en stor risk att den kan gå sönder. Utomhusduschen skall förvaras frostfritt.

 

Vi ska välja ett duschset och hur bör man resonera kring det innan man väljer?

När du ska köpa ett duschset från Mora Armatur, FM Mattsson, Gustavsberg, Hansgrohe, Oras eller Svenska Badrumsinredningar så ingår olika saker. Det viktigaste är först och främst vad behöver ni byta ut och vilka funktioner ska ert duschset ha. Vi har allt från kompletta duschpaket med handdusch, takdusch och blandare till de mindre duschsetet ifall du bara vill rusta upp de yttre detaljerna som en ny handdusch, slang och duschstång. Vill du veta exakt vad som ingår så kan du kika på produktens namn det brukar avslöja mycket om varans innehåll. När man ska köpa duschset hos Buildor.se som är Sveriges bästa byggvaruhus på nätet kommer du finna det du behöver. Har du en gammal duschslang och ett igenkalkat duschmunstycke så behöver du inte köpa en ny blandare, du kommer då att finna varor hos oss för ett par hundralappar. Köp då bara de detaljer som behövs bytas. I detta fall kanske det räcker med Mora Armatur Duschset MMIX S5 och en ny duschslang. I det ingår handdusch, duschstång och tvålkopp. Vill du däremot lägga lite mer pengar på både funktion och utseende så kanske ett dushset Raindance från Hansgrohe är något för dig. Kolla vad du behöver och vad du vill ha i ditt badrum, se ifall ytan räcker till och sedan är det bara fantasin som kommer sätta gränser för vad du beställer.

 

Behöver jag hantverkare när jag installerar ett duschset?

Ifall du bara ska byta duschmunstycke och handdusch behövs ingen hantverkare detta klarar du enkelt själv. Men ifall du ska byta ut en gammal duschblandare mot ett duschset innehållande allt från blandare till takdusch. Då är vårt råd att du kontaktar en installatör, som kan hjälpa dig göra monteringen så den blir snygg och funktionell. Detta är rot-avdragsgillt och det är bra med garantier ifall läckan skulle vara framme.

 

Vad är en Eco-knapp?

På en del utav duschsetet som vi säljer medföljer en såkallad eco-knapp som sitter direkt på handduschen, vilket gör att du kan spara upp till 50% av din vattenförbrukning.

 

Vad är fördelen med takdusch och vad ska man tänka på?

Fördelen med att ha en takdusch är att den är praktisk, snygg och att du snabbt blir täckt av vatten på hela din kropp när du duschar. När du väljer ett duschpaket med takdusch se till att den har en justerbar duschstång. Så att du inte har för lågt i tak och den inte går att justera. Det är smidigt att själv kunna anpassa höjden i ditt badrum så att det passar perfekt. Alla badrum har olika höjd, värt att tänka på. Det är även viktigt att ni kollar vilket avstånd ni har för det inkommande vattnet, alltså cc-måttet. Det vanligaste i Sverige är 160 cc (160 mm mellan anslutningarna) men vi har både 150 och 160 cc. Sedan kommer duschpaketen med takdusch i olika funktioner det finns takduschar som har säkerhetsspärrar vilket gör att du inte kommer att bränna dig och att den balanserar ifall det kommer plötsliga temperaturskillnader.

Sort By
Page
122772
Mora
5 655,00 kr
412587
Grohe
995,00 kr
Produktbild
Arrow
Pris från 179,00 kr
122776
Mora
4 649,00 kr
412600
Grohe
699,00 kr
311540
Ifö
2 486,00 kr
308386
Mora
4 199,00 kr
412603
Grohe
1 699,00 kr
420428
Arrow
183,00 kr
122774
Mora
4 649,00 kr
412599
Grohe
199,00 kr
212462
FM Mattsson
145,00 kr
Sort By
Page