Badrumsblandare

På Buildor.se hittar du flera badrumsblandare till låga priser, och självklart erbjuder vi också snabb och kostnadsfri leverans hem till dörren! Badrumsblandare är ett samlingsnamn för tvättställsblandare, duschblandare, badkarsblandare och även den nya Sverige-favoriten, bidéblandare! I vårt sortiment hittar du badrumsblandare från flera kända varumärken såsom FM Mattsson, Demerx, GROHE, Gustavsberg, Ifö, Infra, Mora Armatur, Nivito, Nordic Kakel, ORAS och TRIO PERFEKTA.

 

VÄLJ RÄTT BLANDARE TILL DITT BADRUM
Att välja rätt blandare kan vara lite knepigt, så först och främst är det viktigt att veta vilken blandare som passar till vilket område i ditt badrum. Är du ute efter en ny kran till ditt handfat ska du till exempel titta på våra tvättställsblandare. Sedan är det ganska enkelt att räkna ut vad badkarsblandare, duschblandare och bidéblandare passar till! Bidén är ett populärt inslag i flera delar av Europa, och faktum är att den börjar få ett rejält fotfäste även i Sverige. När det kommer till att välja en bidéblandare så har vi bidéblandare från FM Mattsson, Gustavsberg och Mora Armatur, och i vårt stora sortiment kan du enkelt hitta den bidéblandare som bäst passar dina behov och önskemål. Den vanligaste badrumsblandaren är den så kallade tvättställsblandaren som är kranen till ditt handfat. Här kan du välja tvättställsblandare med eller utan bottenventil. Bottenventilen är den delen som placeras i mitten av ditt handfat och finns i flera olika utföranden såsom push-down-ventil, push-open-ventil, lyftventil, silivipp-ventil och silventil. De finns även bottenventiler med och utan bräddavlopp som i sin tur är ett hål där vatten kan rinna ut för att undvika översvämning på golvet. En bottenventil är bra att köpa till när du väljer ett tvättställ och samtidigt köper en blandare då flera tvättställsblandare inte levereras med bottenventil.

 

RÄTT VATTENKRAN TILL DITT BLANDARFÄSTE
Alla våra tvättställsblandare har olika funktioner och ventiler, och den kanske vanligaste just nu är push-open-ventilen. Denna ventil trycker du ner i handfatet innan du fyller på vatten, sedan trycker du lätt på ventilen varpå den reser sig och vattnet rinner ner. När det kommer till badkarsblandare finns det olika cc-mått att ta hänsyn till. Badkarsblandare kan beställas i cc-mått på 40, 150 och 160 cc, och här måste du utgå efter avståndet i mm mellan anslutningarna där du ska fästa din badkarsblandare. Värt att nämna här är att badkarsblandare från Mora Armatur och FM Mattsson utmärker sig i kategorin då deras badkarsblandare är godkända av reumatikerförbundet tack vare sin behagliga greppvänlighet. Om du behöver byta din duschblandare är detta något du kan göra själv. Väldigt ofta är kan du installera din nya duschblandare i samma fästen som den gamla genom att skruva bort den gamla och på med den nya, samtidigt är det viktigt att du noggrant följer de medföljande instruktionerna. Det är också viktigt att du vet om ditt blandarfäste passar en dold rördragning eller en utanpåliggande, alltså om vattenledningen är dragen i väggen eller utanför, samt om rören är pex-rör eller CU (kopparrör). Även om du kan byta duschblandare själv rekommenderar vi att du tar hjälp av en VVS-installatör eller behörig rörmokare vid byte av tvättställs-, badkars- eller bidéblandare.

Sort By
Page
126063
FM Mattsson
259,00 kr
122847
Mora
2 699,00 kr
Produktbild
Nordic kakel
Pris från 1 055,00 kr
126057
FM Mattsson
1 895,00 kr
307244
Siemens
119,00 kr
126016
FM Mattsson
549,00 kr
126048
FM Mattsson
1 459,00 kr
307302
Bosch
1 249,00 kr
305533
FM Mattsson
1 349,00 kr
126000
FM Mattsson
905,00 kr
269469
Nordic kakel
249,00 kr
126087
FM Mattsson
1 315,00 kr
Sort By
Page