Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Blandare & badrumsblandare från FM Mattsson & Mora

Handla badrumsblandare online fraktfritt

Buildor.se har badrumsblandare till låga priser online och med snabb leverans. Vad är det då som faller under katergorin badrumsblandare? Jo, det är tvättställsblandare, duschblandare, badkarsblandare och det som nu verkligen börjar bli populärt i Sverige bidéblandare. Vi har vattekranar från olika kända varumärken, Mora Armatur, FM Mattsson, Gustavsberg, Oras, Grohe, Hansgrohe, Strand, Svedbergs, Damixa och Svenska Badrumsinredningar.

 

Badrumsblandarna är många, hur väljer man rätt?

Till att börja med är det bra ifall du vet vilken blandare som passar till vilket område i ditt badrum. Ska du byta kranen på ditt tvättställ som även många kallar för handfat, då ska du kika på tvättställsblandarna. Sedan är det ganska glasklart vilka de andra tre passar till. Badkarsblandare ifall du vill ha en ny till ditt badkar. Duschblandarna är till duschen och bidéblandaren är till bidén. Bidén är vanlig i England, Frankrike och börjar även få ett rejält fotfäste i Sverige. En tvättställsblandare kan du välja med eller utan bottenventil. När det gäller tvättställsblandare från Svedbergs så medföljer bottenventil till alla deras blandare. Bottenventiler finns i flera olika utföranden, det finns push-down-ventil, push-open-ventil, lyftventil, silivipp-ventil och silventil. De finns även med och utan bräddavlopp. Bräddavlopp är ett hål som vattnet har en chans att rinna utifrån så det inte blir översvämning eller att vattnet rinner ut på golvet. Det bräddavlopp man ofta har sett utan att veta om att det är ett bräddavlopp är det lilla hålet som finns under tvättställsblandaren på porslinstvättställ. Detta är bra att köpa till i kombination när man väljer ett tvättställ och samtidigt köper en blandare, då tvättställ aldrig leveras med bottenventil köp då till det i kombination med din blandare.

 

Vad är en bottenventil?

Bottenventilen är den delen som placeras i mitten av ditt tvättställ och sedan finns det olika funktioner på dem, det som är ganska vanligt nu är att man köper en push-open-ventil, man trycker ner den i handfatet och fyller på vatten och sedan när man vill tömma sitt tvättställ trycker man lätt på den så öppnar (reser) sig ventilen och vattnet rinner då ner. Ifall du ska välja en badkarsblandare så finns det olika cc-mått att ta hänsyn till. Badkarsblandare kan beställas i cc-mått på 40, 150 och 160 cc. Det är avståndet i mm mellan anslutningarna där du ska fästa din badkarsblandare.

Mora Armatur och FM Mattsson utmärker sig på ett mycket bra sätt då många utav deras badkarsblandare är godkända av reumatikerförbundet just för att det är greppvänliga och enkla för dem som har ont att vrida på och av. Enligt Gustavsberg och Mora Armatur så är det enklaste bytet av en blandare just när man ska välja en ny duschblandare. Enligt dem är det väldigt ofta man kan välja samma blandarfäste som den tidigare duschblandaren satt i. Man bara skruvar bort den gamla och på med den nya. Det är dock viktigt att man följer de restriktioner som finns och känner man sig osäker ska man alltid ta hjälp av en rörmokare. Duschblandarna som görs idag är av god kvalité och det finns många att välja emellan, Hansgrohe har många exklusiva som verkligen tar duschupplevelsen till en ny nivå och likaså Damixa. När det kommer till att välja en bidéblandare så har vi bidéblandare från Damixa, FM Mattsson, Gustavsberg och Mora Armatur. Sortimentet är så pass stort att du ska kunna välja den bidéblandare som du tycker är snyggast och som passar just dina behov gällande utseende och med eller utan handdusch.

 

Kan jag byta min badrumsblandare själv, eller skall jag anlita en hantverkare?

Ja, du kan byta din badrumsblandare själv. Men är du ingen behörig rörmokare men ändå är duktig så skulle vi säga att duschblandaren ska du kunna byta själv. Gällande de övriga blandarna hänvisar vi att ni ska ta kontakt med en VVS-installatör.

 

Vad är det för skillnad på en termostatblandare och vanlig duschblandare?

Den stora skillnaden mellan dessa två blandare är att när du väl har ställt in rätt temperatur på en termostatblandare så kommer den behålla den temperaturen oavsett om trycket förändras eller ifall temperaturen på inkommande vatten varierar.

 

Vilket blandarfäste ska jag välja och hur kan jag välja rätt?

Blandarfäste behövs oftast bara köpas till när du ska byta badkarsblandare eller duschblandare. Det är dock viktigt att veta ifall det är ett blandarfäste som ska passa till för en dold rördragning eller en utanpåliggande. Även bra att veta ifall det är pex-rör eller CU (kopparrör). Ta gärna reda på dimensionen på ditt koppar- alternativt pex-rör så har vi skalat ner antalet väggfästen att välja bland radikalt.

 

Vad är dold respektive utanpåliggande rördragning (synlig)?

Detta är enklare än du tror. Dold rördragning är när man dragit vattenledningarna i väggen, de är inte synliga för ögat. Medan en utanpåliggande rördragning är när man dragit rören synliga på utsidan av väggen och du kan då både se och röra vid vattenledningarna. Ingår bottenventil och blandarfäste när jag köper en badrumsblandare? Ifall du köper vissa tvättställsblandare som medföljer bottenventil men oftast är det ett tillval du måste göra själv. När det gäller duschblandare och badrumsblandare är det ett minimalt antal där man kan köpa blandare inkluderat med ett blandarfäste. Anledningen till det är för att rördragningarna ser otroligt olika ut runt om i landet samt att det skiljer på allt från cc-mått, dold-eller synlig rördragning och om det är pex eller kopparrör. Så i majoritetn utav köpen är svaret nej, det ingår oftast inte ett blandarefäste och gör de det så står det tydligt redan på produktnamnet.

Sortera utifrån
Duscharmatur
 1. Duschset (8)
 2. Huvuddusch (1)
 3. Takduschset (4)
Varumärke
 1. Demerx (5)
 2. FM Mattsson (163)
 3. GROHE (254)
 4. Gustavsberg (103)
 5. Ifö (2)
 6. Intra (6)
 7. Mora Armatur (122)
 8. Nivito (16)
 9. Nordic Kakel (31)
 10. ORAS (143)
 11. TRIO PERFEKTA (5)
CC-mått (mm)
 1. 40 (34)
 2. 60 (1)
 3. 150 (90)
 4. 160 (93)
 5. Golvstående (1)
Pris
0 kr 22421 kr 0 kr to 22421 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 845

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 845

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5