Brandvarnare

En brandvarnare i hemmet är en billig livförsäkring och något som alla bör ha. De flesta bostadsbränder inträffar på natten. En fungerande brandvarnare kan därför bli din livförsäkring då den reagerar på den farliga röken och därmed varnar dig.

 

PLACERING AV BRANDVARNARE
Du bör ha en brandvarnare på varje våningsplan i din bostad. Placera brandvarnaren intill eller i ditt sovrum då stängda dörrar eller andra störande ljud kan göra det omöjligt för dig att höra larmet. En brandvarnare bör även placeras nära köket då det oftast är där branden uppkommer. Värme stiger uppåt, vilket även varm rök gör. Du bör därför placera en brandvarnare ovanför trappan, om du inte bor i en enplansvilla eller lägenhet, högst upp i taket. Undvik dock att placera brandvarnare i kök (nära spis och ugn), nära fönster, i badrum, vid taklampor där det enkelt kan bli falsklarm.


Brandvarnarens övervakningsområde bör inte överstiga 60 kvm och avståndet mellan två brandvarnare bör inte vara mer än 12 m. Du placerar brandvarnaren på taket minst 1 m från väggen. Det bör finnas ett fritt utrymme på minst 50 cm runt om brandvarnaren. Kan du inte placera brandvarnaren i taket går det att placera den på väggen cirka 15 cm från taket. Brandvarnaren bör inte placeras i närheten av ventilationsöppningar. Glöm inte att testa dina nya brandvarnare när du monterat upp dem!

 

OPTISKA OCH SERIEKOPPLADE BRANDVARNARE
Ta en titt på den optiska brandvarnaren från Nexa i 2-pack, men som kan seriekopplas med upp till 12 brandvarnare. Att de är seriekopplade betyder att om ena tjuter börjar även de andra att göra det. Perfekt om du bor i en villa med flera våningar. Du behöver därför inte vara rädd att du inte hör brandlarmet, brandvarnaren närmast brandhärden låter annorlunda så att du kan snabbt lokalisera branden. Ett otroligt prisvärt paket. Att den har en optisk sensor betyder att den har en fotocell som känner av störningar i ljusstrålen, vilket gör att den snabbt reagerar på kall synlig rök för att tidigt upptäcka brand.

 

UNDERHÅLL ÄR VIKTIGT
Testa din brandvarnare minst en gång i månaden genom att trycka på testknappen. Ger brandvarnaren inte ifrån sig signaler kan batteriet vara slut. Om det inte fungerar efter ett batteribyte bör du byta ut din brandvarnare. Om brandvarnaren larmar utan anledning bör du göra rent den genom att dammsuga brandvarnaren med en mjuk borste och torka utsidan med en torr trasa. Behöver du slänga din gamla brandvarnare och köpa en ny slänger du din gamla i de produkter som sorteras som elektronikavfall på en återvinningsstation. Batterierna ska tas ut och sorteras för sig.

Sort By
Produktbild
GP
249,00 kr
Produktbild
Housegard
189,00 kr
Produktbild
Housegard
879,00 kr
Produktbild
Housegard
379,00 kr
Produktbild
Housegard
294,00 kr
Produktbild
Housegard
249,00 kr
Produktbild
Housegard
289,00 kr
Produktbild
Housegard
159,00 kr
Produktbild
Housegard
349,00 kr
Produktbild
Housegard
269,00 kr
Produktbild
Housegard
795,00 kr
Sort By