Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp brandvarnare online från Housegard

Brandvarnare - en billig livsförsäkring

De flesta bostadsbränder inträffar på natten. En fungerande brandvarnare kan därför bli din livsförsäkring då den reagerar på den farliga röken och därmed varnar dig. Du bör ha en brandvarnare på varje plan i din bostad. Placera brandvarnaren intill eller i ditt sovrum då stängda dörrar eller andra störande ljud kan göra det omöjligt för dig att höra larmet. En brandvarnare bör även placeras nära köket då det oftast är där branden uppkommer. Men inte i köket, då risk för oönskat larm ökar. Värme stiger uppåt, vilket även varm rök gör. Du bör därför placera en brandvarnare ovanför trappan, om du inte bor i en enplansvilla eller lägenhet, högst upp i taket. Undvik dock att placera brandvarnare i kök (nära spis och ugn), nära fönster, i badrum, vid taklampor där det enkelt kan bli falskalarm. 

Brandvarnarens övervakningsområde bör inte överstiga 60kvm och avståndet mellan två brandvaranre bör inte vara mer än 12m. Du placerar brandvarnaren på taket minst 1m från väggen. Det bör finnas ett fritt utrymme på minst 50 cm runt om brandvarnaren. Kan du inte placera brandvarnaren på taket går det att placera den på väggen cirka 15cm från taket. Brandvarnaren bör inte placeras i närheten av ventilationsöppningar.

Testa din brandvarnare minst en gång i månaden genom att trycka på testknappen. Ger brandvarnaren inte ifrån dig signaler kan batteriet vara slut. Om det inte fungerar efter ett batteribyte bör du byta ut din brandvarnare. Om brandvarnaren larmar utan anledning bör du göra rent den genom att dammsuga brandvarnaren med en mjuk borste och torka utsidan med en torkad trasa.

Behöver du slänga din gamla brandvarnare och köpa en ny slänger du din gamla i de produkter som sorteras som elektronikavfall på en återvinningsstation. Batterierna ska tas ut och sorteras för sig.

Ta en titt på Housegard Brandvarnare SA421WS-S2 Optisk Trådlös som är ett paket med två seriekopplade brandvarnare vilket betyder att om ena tjuter börjar även den andra att göra det. Du behöver därför inte vara rädd att du inte hör brandlarmet vilket gör att du kommer att känna dig säker. Du kan seriekoppla upp till 24 brandvarnare! Ett otroligt prisvärt paket.

Glöm inte att testa dina nya brandvarnare när du monterat upp dem!

Om en brand olycktvis uppkommit behöver du kunna släcka den. Komplettera därför med brandsläckare och brandfilt från vårt sortiment. För ett så säkert hem som möjligt bör du ha alla tre brandskydden: brandvarnare, brandsläckare och brandfilt. Dessa tre tillsammans ger en bra brandsäkerhet.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Gp (1)
  2. Housegard (24)
  3. Nexa (11)
Pris
0 kr 3683 kr 0 kr to 3683 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 35

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 35

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3