Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Badkar

Köpa billiga badkar på nätet från Ifö & Gustavsberg

Vi på Buildor.se har ett brett sortiment av marknadens alla olika badkar från kända varumärken med snabb hemleverans online, till marknadens lägsta priser. Vi har billiga badkar i olika mått, färger och utföranden från Gustavsberg, Ido, Ifö, Svedbergs, Svenska Badrumsinredningar, och Swebad.

 

Att tänka på när du köper badkar

Det är enklare än du tror, för möjligheten av vilket badkar du kan välja beror oftast på storleken eller utformingen av badrummet. Har du ett litet badrum så är möjligheterna fortfarande stora. Svedbergs och Gustavsberg har ett mindre sittbadkar som är drygt en meter långt, vilket ger dig möjlighet att välja mellan att ta ett bad eller en dusch. Gustavsberg, Ifö och Svedbergs har både mer och mindre billiga badkar från en längd på 1300 mm som är tänkta att placera mot vägg och passar i det mindre badrummet. När du väljer ett mindre kar som ska placeras mot vägg så ska du tänka på hur du vill ha det när det är installerat, vill du ha det med badkarsstativ eller ska det byggas in? Väljer du badkar från Gustavsberg är det viktigt att du köper till ett halv- eller helfronstativ, det är själva skelettet till deras kar. I det ingår fotställning, front och gavelplåt i dem flesta fall. När du monterat stativet placerar du själva baljan i stativet , alltså karet som du badar i. Väljer du halvfrontstativ så är det precis som det låter; den täcker halva badkarets höjd så att du enkelt kommer åt under när du ska städa. Tar du helfronstativet så täcker det hela fronten. Helfrontstativets nedre del går att skjuta upp för att enkelt komma åt när ni ska städa under badkaret.

När du köper Svedbergs badkar så ingår stativet i köpet. Ifö´s badkar levereras med fötter och behöver ingen front eller gavelplåt. Gällande badkar mot vägg bör du köpa till gavel och frontplåt. Väljer du istället att bygga in deras badkar Caribia så medföljer ju fotställningen som är justerbar och kommer att passa alla badrum oavsett ifall det är lite lutning så kan det justeras med att ställa in fötternas höjd, på så sätt står karet stadigt. Tänk bara på att välja ett fukttåligt material till de väggar som ni bygger runt badkaret. Ifall ni ska välja ett massage/bubbelbadkar så har vi många olika modeller från Swebad och det är viktigt att man låter en behörig installatör montera detta kar då det är el som ska hanteras i ett våtutrymme. Det gäller både för din säkerhet och för att försäkringen ska gälla ifall något skulle bli fel.

 

Kan jag byta mitt badkar själv, eller skall jag anlita en hantverkare?

Det är inte komplicerat att byta ett badkar, det är bra om man är två då det väger en del och det är egentligen bara att ställa in och se till att vattenlåset är mot golvbrunnen. Ni behöver en hantverkare med behörighet i de fall ni väljer ett massage/bubbelbadkar som kräver behörig installatör, eftersom det är viss eldragning/koppling som ska göras.

 

Vad menas med ett fristående badkar?

Ett badkar som är fristående är enklare att placera i ditt badrum då det står på fötter. Det behöver inte anpassa sig åt sitt utförande då de inte har något badkarsstativ att ta ställning för. Ett fristående badkar står som sagt på egna ben (badkarstassar eller fötter) och de finns i många olika utföranden. Vi har fristående badkar från Swebad, Gustavsberg, Ifö, Svenska Badrumsinredningar och Svedbergs.

 

Vad är ett badkarsstativ och har alla badkar det?

Nej, alla badkar har inte det och vi har markerat det tydligt på vår site vilka man måste välja stativ eller inte till. Ett badkarsstativ förklaras enklast som den delen själva karet vilar på. Du kan välja mellan halv- eller helfrontstativ. Ifall du skulle välja ett med halvfrontstativ så betyder det att frontplåten (den delen som sitter på badkarets långsida) täcker långsidan uppifrån och ner till mitten utav badkaret. Att man väljer det är av olika anledningar, allt från det estetiska utseendet till att man tycker det går snabbare att få rent under badkaret utan att behöva flytta fronplåten. Ifall du väljer ett helfrontstativ så betyder det att frontplåten täcker hela karets långsida. När du ska städa under badkaret så skjuter du den nedre delen lätt åt sidan för att enkelt göra rent. I badkarsstativet ingår , stativ, en frontplåt och en gavelplåt. Därav anledningen att man placerar vissa badkar mot vägg, med tanke på att ena gaveln och den ena långsidan inte syns när det väl är på plats.

 

Hur monterar man ett badkar?

De flesta badkar kommer färdigmonterade och de badkar som behöver någon form av montering medföljer monteringsanvisning till. Det rör sig främst om att få i badkaret i halv- eller helfronstativet, eller som vi nämnt tidigare att det krävs behörig elektriker vid de massage/bubbelbadkar som kräver elanslutning.

 

Hur ser jag till att jag får rätt storlek på mitt badkar?

Det är viktigt att du mäter ytan i ditt badrum och kollar så att det får plats. Badkaren mäts på längd och bredd. Du använder enkelt ett måttband för att se vilket badkar som får plats, tänk på att du ska även ha yta att röra dig i ditt badrum.

 

Ingår vattenlås med badkaret?

Ja, i de allra flesta badkar som vi säljer online medföljer både vattenlås och monteringsanvisning.

 

Köp ditt badkar online från Buildor.se idag, så ser vi till att få den hem till dig så snabbt vi kan!

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Demerx (3)
 2. Duravit (5)
 3. GROHE (1)
 4. Gustavsberg (43)
 5. IDO (6)
 6. Ifö (14)
 7. Milobad (8)
 8. Mora Armatur (1)
 9. Spirella (41)
 10. Svenska Badrumsinredningar (8)
 11. Swebad (42)
Form
 1. Asymmetrisk (14)
 2. Oval (16)
 3. Rektangulär (42)
 4. Rund (2)
Placering
 1. Fristående (3)
 2. Hörn (26)
 3. Inbyggnad (3)
 4. Mot Vägg (2)
Längd i mm
 1. 1000-1099 (1)
 2. 1300-1399 (3)
 3. 1400-1499 (13)
 4. 1500-1599 (29)
 5. 1600-1699 (24)
 6. 1700-1799 (24)
 7. 1800-1899 (4)
Pris
0 kr 88177 kr 0 kr to 88177 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 172

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 172

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5