Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billiga badkarsblandare från Mora online

Badkarsblandare bidrar till badrumsdesignen

Billiga Badkarsblandare med fri frakt handlar du enkelt online hos Buildor.se. Vi har badkarsblandarna från våra kända tillverkare Mora Armatur, Oras, FM Mattsson, Svedbergs, Svenska Badrumsinredningar, Strand, Hansgrohe, Gustavsberg och Grohe.

Vanliga frågor som vi får vid valet av en ny badkarsblandare är ifall den behöver blandarfäste eller inte, ifall den finns i fler cc-mått och ifall den är energiklassad och miljövänlig. Som kund hos Buildor.se kommer du kunna finna alla typer av badkarsblandare, både designade, energi- och miljögodkända samt godkända från reumatikerförbundet.

 

Vad behöver jag veta för att få rätt blandarfäste till min badkarsblandare?

När du beställer en badkarsblandare så ingår vanligtvis inget blandarfäste. Det du bör känna till är vilket c/c- mått du har, alltså avståndet mellan anslutningsrören. Det avgör ifall du ska ha en badkarsblandare som har cc-måttet 40, 150 eller 160 cc. När du nu vet detta har du kommit en bra bit på vägen. Det är nu viktigt att veta vilken typ av montering du ska ha.

 

Ska det vara en synlig eller dold montering?

När du vet det ska du veta ifall det är kopparrör eller pex-rör som blandaren ska fästas på. Se till att ta reda på vilken dimension dina kopper- eller rexrör har. När du vet detta kan du välja rätt blandarfäste för din montering. Har du svårt att hitta blandarfästet är det bara att maila vår kundtjänst de uppgifter du har kring din anslutning och vilket cc-mått så tar vi fram ditt blandarfäste.

 

Vad är ett cc-mått?

Ett cc-mått är avståndet mellan anslutningsrören till din badkarsblandare.

 

Vad menas med att en badkarsblandare har en dold montering?

Det menas med att anslutningsrören som badkarsblandaren är fäst på inte syns då de sitter dolda i väggen.

 

Vad menas med att en badkarsblandare har en synlig montering?

Det menas med att badkarsblandaren är fäst på de utanpåliggande rören i badrummet och med tanke på att man ser dem så kallas det för en synlig montering.

 

Vilket cc-mått är standard i Sverige?

I sverige så var den gamla standarden 180 cc. Sedan ändrades den till 160 cc. Men värt att veta är att i övriga europa så ligger standarden på 150 cc. Det går att få tag i både 150 och 160 cc blandare och det är fortfarande vanligast att man köper en 160 cc. Har man den verkligt gamla standareden och behöver en blandare, så kan man köpa en 160 cc och köpa till en excenterkoppling vilket möjliggör montering av den blandaren.

 

Vilken är den populäraste badkarsblandaren ?

Vi har många badkarsblandare som är populära från våra tillverkare men den som sticker ut lite mera är FM Mattssons  9000E-serie. Den har blivit mycket populär för att den är dezenergisparande och på så sätt ett miljömedvetet val. FM Mattsson har även utvecklat tillsammans med reumatikerförbundet, ergonomin på denna serie så att deras badkarsblandare ska vara enkla att öppna och stänga. Oavsett om du har starka eller svagare nypor. Här kan du se en av de populäraste badkarsblandarna i 9000E serien från FM Mattson i det vanligaste cc-måttet 160 cc. 

 

Behöver jag en hantverkare för att installera en badkarsblandare?

Det är något vi på Buildor.se rekommenderar, just för att det ska täcka både försäkring och garanti är det viktigt att en auktoriserad hantverkare gör installationen.

Sortera utifrån
Duscharmatur
 1. Duschset (6)
 2. Huvuddusch (1)
 3. Takduschset (2)
Varumärke
 1. FM Mattsson (36)
 2. GROHE (19)
 3. Gustavsberg (22)
 4. Mora Armatur (26)
 5. Nordic Kakel (6)
 6. ORAS (11)
CC-mått (mm)
 1. 40 (13)
 2. 150 (36)
 3. 160 (36)
 4. Golvstående (1)
Pris
0 kr 13173 kr 0 kr to 13173 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 120

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5

Artiklar 1 till 16 av totalt 120

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5