Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

BASTUDÖRRAR

Det är svårt att veta hur ofta en bastu kommer att användas. Hur ofta du än väljer att använda din bastu kommer din bastudörr att utsättas för en extrem påfrestning, speciellt om du använder din bastu frekvent. Därför är det viktigt att bastudörren håller hög kvalité.

Bastudörr i trä

Din bastudörr ska vara lätt att öppna samtidigt som den håller värmen inne i bastun och inte släpper in kyla utifrån. Det vanligaste träslaget på en bastudörr är fur eller gran. Från SaunaSweden kommer en bastudörr i obehandlad gran, här kan du välja om du vill ha utan fönster eller med två vertikala glaspartier. Det mittersta gångjärnet är lätt fjädrande så bastudörren stängs snabbare så ingen värme åker ut. Du kan välja om den ska vara höger- eller vänsterhängd.

Bastudörr i glas

Bastudörrar av glas kan vara av klarglas, frostat glas eller tonade. Glasdörren ger din bastu ljus och rymd till det annars så instängda utrymmet. Glaset som används på glasdörrarna är härdat glas vilket minimerar risken för glassplitter. Det tjocka glaset ger också en bättre isoleringsförmåga så att du ska kunna hålla värmen i bastun. Glaset är ett dött material och är därför okänslig för klimat- och temperaturförändringar, vilket är bra egenskaper för en bastudörr.

Montera din bastudörr

Lås, metall eller andra avancerade öppningsanordningar är förbjudna att ha på bastudörren av säkerhetsskäl. Dörren ska inte på något sätt få gå i baklås! Bastudörrarna kommer med rejäla handtag i trä vilket inte ska bytas ut eller ändras på något sätt. Bastudörren ska vara hängd så att den öppnas utåt. Dörren ska sluta helt tätt mot karmen när den stängs samtidigt som det inte får finnas någon risk för att dörren slår så den fastnar. Är du osäker på installationen är det bäst att ta hjälp av en hantverkare. Rotavdraget gäller om din bastu är placerad i ditt hus.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. SaunaSweden (3)
  2. Tylö (32)
Pris
0 kr 10995 kr 0 kr to 10995 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 35

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 35

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3