Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

INFRAVÄRMARE

I denna kategori kommer du finna olika sorters infravärme som el- och gasolvärmare och terassvärmare från kända tillverkare såsom Bluegaz, Veito, Stellar, Opranic och Tristar. Infravärmare kan monteras hängande i taket eller vara stående infravärme så du kan flytta runt den vid behov. Under sommaren kan det ibland kännas svalt på kvällen, då är det riktigt skönt att låta en värmare med infravärme hålla temperaturen uppe. Då kan ni njuta av uteplatsen eller balkongen en stund till, då värmen sakta kommer spridas i er utemiljö. Det fungerar självklart att använda dessa värmare även under vår, höst och vinter.

Hängande och stående infravärmare

En värmare har oftast en täckyta på ca 4-15 kvadratmeter. Om du har en inglasad balkong får du snabbt upp värmen i önskad temperatur. Det är viktigt att du läser igenom bruksanvisningen innan användning, men det är inte svårt att installera. Det är bara att koppla in den i ett vägguttag och montera om du ska ha den hängande i taket. Använd endast verktyg som är lämpade för jobbet. Fäst alltid anslutningselementen (skruvar, muttrar, bultar, etc.) som visas på bilderna. Om du slarvar bort ett anslutandeelement, ersätt den med en passande del. Endast genom att göra detta kan du se till att konstruktionen är stark och säker. Var noga med att följa instruktionerna i den angivna ordningen! En stående infravärmare kan du placera var du vill, vissa modeller är under 1 meter höga och de värmer gott om du till exempel sitter vid matbordet på uteplatsen.

Så fungerar en terrassvärmare

När flaskventilen och vredet är öppet flödar gasolen genom gasslangen till brännaren. När piezotändningen tryck in kommer en gnista som antänder gasen. Via vredet styr man gasoltillförseln (= värmeeffekten) för brännaren. Du ska aldrig använda en terassvärmare med annat bränsle än gasol och du ska aldrig använda för tillagning av mat. Om det skulle börja lukta gas om terrassvärmaren, stäng genast flaskventilen (vrid G1 åt höger, medurs) Förhindra all flam- och gnistbildning (koppla inte in några elektriska apparater) Efterdra alla skruvar och slangklämmor i gassystemet Kontrollera alla gasförande delar så att det inte finns yttre skador; byt ut defekta delar mot originalreservdelar. Kontrollera tätheten med läcksökningsmedel. Om du har problem med att tända värmaren kan det bero på att ventilen på gasflaskan är stängd. Vrid på gasflaskan ett varv moturs så ska problemet vara löst. Kom ihåg att det är viktigt att rengöra brännaren och ventilen, det gör du bäst med piprensare. När du är klar med din rengöring, se till att hålen på brännarens kant inte är tilltäppta. Om du skulle uppleva konstiga ljud från värmaren kan det bero på flambakslag, som beror på att brännaren är tilltäppt. Börja med att stänga av flaskventilen. Låt värmaren vara i tre minuter och testa igen. Skulle problemet fortsätta ska du med hjälp av piprensare göra rent brännarna.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Bluegaz (3)
 2. Olimpia Splendid (2)
 3. Opranic (22)
 4. Stellar Heater (5)
 5. Tristar (8)
 6. Veito (6)
Pris
0 kr 9265 kr 0 kr to 9265 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 46

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 46

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3