Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Infravärme & värmare

Värm dig utomhus med terrassvärmare, infravärmare & gasolvärmare från kända varumärken

I denna kategori kommer du finna olika sorters infravärme som el- och gasolvärmare och terassvärmare från kända tillverkare. Du kommer finna det från Landmann, Silverline och Tristar.

När sommartimmarna är långa kan det ibland kan bli svalt på kvällen är det riktigt skönt att låta en värmare med infravärme hålla temperaturen uppe. Så kan ni sitta kvar på uteplatsen eller balkongen då värmen sakta kommer spridas i er utemiljö. Det fungerar självklart att använda dessa värmare under vår, höst och vinter.

Var använder man en terassvärmare?

Du använder en terassvärmare när temperaturen krupit ner och den värmer då upp din uteplats. Den sprider en behaglig värme vilket gör att ni kan sitta kvar och umgås på altanen sena kvällar.

Hur många kvadratmeter sprider en värmare sin värme?

Värmare har en täckyta på cirka 4-15 kvadratmeter.

Är det svårt att installera en värmare?

Det är viktigt att du läser igenom bruksanvisningen innan användning. Nej det är inte svårt att installera allt från att bara koppla in den i ett vägguttag. För att montera terrassvärmaren behöver ni en mellanstor skruvmejsel och en skiftnyckel.  Använd endast verktyg som är hela och lämpadeför jobbet. Slitna eller olämpliga verktyg kan skada skruvarna och de blir oanvändbara. Fäst alltid anslutningselementen (skruvar, muttrar, bultar, etc.) som visas på bilderna. Om du slarvar bort ett anslutandeelement, ersätt den med en passande del. Endast genom att göra detta kan du se till att konstruktionen är stark och säker. Var noga med att följa instruktionerna i den angivna ordningen!

Hur fungerar en terassvärmare?

När flaskventilen och vredet är öppet flödar gasolen genom gasslangen till brännaren. När piezotändningen tryck in kommer en gnista som antänder gasen. Via vredet styr man gasoltillförseln (= värmeeffekten) för brännaren.

Något som man bör tänka på gällande terassvärmare?

Du ska aldrig använda en terassvärmare med annat bränsle än gasol och du ska aldrig använda för tillagning av mat.

Det luktar gas från värmaren vad gör jag?

Stäng genast flaskventilen (vrid G1 åt höger, medurs) Förhindra all flam- och gnistbildning (koppla inte in några elektriska apparater) Efterdra alla skruvar och slangklämmor i gassystemet Kontrollera alla gasförande delar så att det inte finns yttre skador; byt ut defekta delar mot original reservdelar. Kontrollera tätheten med läcksökningsmedel.

Brännaren tänder inte vad kan jag göra?

Det kan vara så att ventilen på gasflaskan är stängd. Vrid på gasflaskan ett varv moturs så ska problemet vara löst.

Hur rengör jag brännaren och ventilen?

Det är viktigt att detta är rent och du gör det bäst med piprensare. När du är klar med din rengöring, se till att hålen på brännarens kant inte är tilltäppta.

Det låter konstigt om min värmare, vad kan det vara?

Det kan bero på flambakslag på grund utav att brännaren är tilltäppt. Börja med att stänga av flaskventilen. Låt värmaren vara i tre minuter och testa igen. Skulle problemet fortsätta ska du med hjälp av piprensare göra rent brännarna.

Sortera utifrån
Varumärke
 1. Bluegaz (3)
 2. Olimpia Splendid (2)
 3. Opranic (21)
 4. Stellar Heater (5)
 5. Tristar (7)
 6. Veito (6)
Pris
0 kr 10115 kr 0 kr to 10115 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 44

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 44

Minskande ordning
per sida

Sida:
 1. 1
 2. 2
 3. 3