Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Köp öppna spisar från Tenderflame online

Öppna spisar från Tenderflame

Det är få saker som kan ge ditt hem en sån värme och charm som en öppen spis. Tidigare har hus och lägenheter varit beroende av skorstenar för att kunna installera en spis, men den tiden är nu förbi! En öppen spis är ett stilrent och lyxigt tillskott i inredningen. En öppen spis ger dig valfriheten att installeras var som helst i din lägenhet eller i ditt hus.

Den öppna spisen fungerar som en eldstad där en bioetanol hälls i en behållare. Bioetanol bildar endast koldioxid, ånga och värme och avger alltså inga farliga avgaser vilket gör det till ett idealiskt inomhusbränsle. Tänk på att ställa den öppna spisen i ett rum med bra ventilation då spisen, likt andra förbränningar, stjäl luftens syre. Värmen som den öppna spisen ger ifrån sig är behaglig, men bör inte ses som en alternativ uppvärmningskälla till ditt hus eller lägenhet då den inte kommer att bli varm. De flesta öppna spisarna på marknaden har ett snyggt glasskydd som säkrar eldsäkerheten. En av de största fördelarna till de öppna spisarna är att installationen är enkel och billig då det inte krävs att huset har en skorsten. Det finns modeller som installeras på väggen, sätts på bord eller står på golvet med hjälp av tillhörande golvstativ. 

Såhär tänder du din öppna spis. Börja med att fylla på behållaren med bränsle. Var noga med att inte spilla något utanför hållaren! Om du mot förmodan har spillt, torka upp det med en ren trasa. Använd dig sedan av en lång braständare när du ska tända din öppna spis. Låt alltid bränslet brinna ut helt innan du heller på nytt och fyll aldrig på med nytt brönsle under tiden det brinner! Vänta även 10-15 minuter innan du fyller på med nytt bränsle i behållaren. Du får aldrig använda vatten för att släcka elden. Du släcker din spis med skjutlocket. På detta sätt kvävs elden. Rengör din öppna spis regelbundet för att hålla den i bra skick. Rengöring ska endast ske när spisen inte är i drift. Rengöringen är enkel: Putsa utsidan av spisen med en fuktig trasa och torka av brännaren med hushållspapper.

Nedan finner du öppna spisar i svart, vitt, grått och rostfritt. Nästan alla öppna spisar i sortimentet finns i olika färger, klicka dig in på en av spisarna och välj sedan önskad färg.