JABO

Expert på nordiska utemiljöer

Jabo

Jabo är experter på allt för nordiska utemiljöer. Här hittar du inspiration för att skapa den trädgård, uteplats eller balkong du drömmer om. Tack vare Jabos hållbara produkter och smidiga lösningar får du mer tid att glädjas av resultatet. Jabo använder material som inte belastar miljön i onödan och målet är att alla produkter ska vara miljöcertifierade. Vi hoppas därför att du kan njuta lite extra av din oas, när du vet att den är bra för både dig och planeten. Välkommen ut!

- UTVALDA KATEGORIER -

 

- OM JABO -

EXPERT PÅ NORDISK UTEMILJÖ


På Jabo är vi experter på allt för nordiska utemiljöer. Hos oss hittar du inspirationen för att skapa den trädgård, uteplats eller balkong du drömmer om. Tack vare våra hållbara produkter och smidiga lösningar får du mer tid att njuta av resultatet.


Jabo har sin början år 1961 då Sonny Bertilsson, Leon Andersson och Waldemar Josefsson startade upp tillverkning av träull i en fabrik placerad i västgötska Ambjörnarp. En brand 1969 lämnade fabriken i ruiner men ur askan reste sig livskraftiga idéer om både fortsättning och utveckling. Via tillverkning av träpaneler och trädgårdsprodukter kom man så småningom till friggebodar och förråd som har satt Jabo på kartan.

- INSPIRATION -

LEK En riktig trädgård tål att lekas i. Vem sa att lekrummet måste ha fyra väggar och ett tak? Det mesta blir ju faktiskt roligare under bar himmel! Investera i gungställningar, sandlådor och lekstugor som gör att barnen vill spendera ännu mer tid utomhus. Med våra höga kvalitetskrav kan du vara säker på att alla produkter är både trygga och hållbara.
Odla & Plantera Att servera en sallad med egenodlade tomater är en speciell känsla. Men trädgårdsarbetet handlar ju om mer än bara skörden. Med våra pallkragar och kantskydd blir odlingen både lustfylld att utföra och vacker att titta på. Inred ute med säsongens blommor eller skapa din egen örtträdgård - doften av basilika förhöjer upplevelsen av din trädgård eller balkong.
Skärmar & Räcken Med våra skärmar och vindskydd finns alla möjligheter för din trädgård! Du kan skapa en fin avslutning eller en naturlig övergång till de lägre skärmarna. Det skapar en mer luftig och öppen uteplats samtidigt som de högre skärmarna fungerar som vind- eller insynsskydd. Rama in middagen på altanen, skapa en avskild plats för vila på balkongen. Skärmen blir inte bara en praktisk lösning, utan också en vacker inredningsdetalj.
Uteplats Skapa en härlig oas med pergola och komplettera med utekök och bänkbord så har du rum för både morgonkaffet, yogapasset, släktmiddagen och fredagsmyset. Eller varför inte lägga trall på uteplatsen eller balkongen för en mer ombonad känsla. När du väl skapat din drömuteplats kommer du aldrig vilja gå därifrån. Och det behöver du inte heller. Det mesta du gör inomhus går lika bra att göra utomhus – det blir till och med lite bättre.
Staket & Grindar Grinden är oftast det första man möts av och spelar därför en viktig roll i vilket intryck man vill göra liksom den snygga inramning man kan skapa med hjälp av ett staket. Därför är samtliga av våra trägrindar tillverkade av grövre material som ger en klassisk skandinavisk känsla. Alla våra målade staket och grindar har genomgått träskyddsbehandling och grundmålning samt toppstrukits två gånger för bästa skydd. Flera av våra grindar och staket kan kombineras med olika serier och skapar därmed ett mer spännande utseende.

NYHETER FRÅN JABO!

Kolla in allt nytt från Jabo

 

- ALLMÄNNA SKÖTSELRÅD -

 

Om du tar hand om och sköter dina produkter kommer du att ha glädje av dem under lång tid. Och ofta är det mycket enklare än vad många tror. Lite färg, penslar och kärlek brukar räcka långt.

Vill du veta mer om just träprodukter så kan du kolla in filmen nedan.