Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

Billig köksbeklädnad från BerryAlloc

Köksbeklädnad till ditt kök

I denna kategori kommer du finna allt för att kunna sätta en extra touch i ditt kök. Vår köksbeklädnad kommer från vår kända tillverkare Berry Alloc.

Med Kitchen walls kan du enkelt byta utseende i köket utan att behöva göra omständliga renoveringar eller byggen. Nedan hittar du köksbeklädnader i många olika färger, mönster och utseenden som passar alla sorters designer och inredningar. Med BerryAllocs Kitchen walls sparar du tid, pengar och energi men får ett minst lika snyggt resultat i ditt nya kök! På senare tid har kitchen walls kommit att bli mycket populära i de flesta hemmen just pga sin enkelhet kombinerad med snygga design. Plötsligt får ditt kök betydligt bredare utvecklingsmöjligheter, allt till ett mycket förmånligt pris!

Vilket material är köksbeklädnaden gjord utav?

Köksbeklädnaden är gjord i ett mycket hållbart kompakt laminat som är vattenresistent.

Hur monterar man köksbeklädnad?

Köksbeklädnaden är 3 mm tjocka interiörplattor som är avsedda för limning på bärande väggkonstruktioner. Det är mycket viktigt att man använder riktig limtyp för att uppnå ett bra resultat. Det rekommenderas att köksbeklädnaden inte installeras bakom en gasspis. När det gäller lim och fogmassa så använder du ett miljövänligt ms-polymer lim och fogmassa. Det fäster mycket bra på de allra flesta typer av ytor. Det är vattenfast och tål ånga som uppstår från diskmaskiner. Det tål värmepåfrestningen som kommer från elektriska spisar. Ytan som köksbeklädnaden ska limmas på bör vara jämn (slät). Om ojämnheten i ytan överstiger 2 mm per meter, bör ytan jämnas ut. Vänta med monteringen av köksbeklädnaden tills utjämningsmassan har torkat. Små förhöjningar eller gropar i ytan bör slipas ned. Om den limmas på en existerande väggbeklädnad, som t.ex. tapet, PVC eller linoleumsbelägg, se till att den existerande beklädnaden är gott fästad till väggen. Om du är osäker på hur bra den existerande beklädnaden är fästad, bör denna tas bort. Ytan behöver inte vara lodrät.

Till monteringen av köksbeklädnaden behöver du en såg för kapning av plattan, ett vattenpass, sandpapper (grovlek 60-80), en tandad limspridare, en fogpistol, fog och lim. Börja med att rengöra ytan som du ska montera.Om ytan är väldigt smutsig, bör man använda ett för ändamålet ägnat avfettningsmedel före den generella rengöringen tar vid.När ytan är avfettad, rengjord, såpfri och torr, kan monteringen påbörjas. Var uppmärksam på att såprester får limmet att fästa sämre. Mät ytan som produkten ska täcka. Placera plattan på ett stadigt underlag och kapa plattan i riktig dimension (bredd och längd). Använd en fintandad handsåg (dekorsidan vänd uppåt) eller en sticksåg med laminatblad (dekorsidan vänd nedåt). Applicera BerryAlloc Adhesive på den existerande väggen i strängar, formade som bokstaven ”U”. Låt strängarna täcka 15-20 cm i vertikal höjd och 5 cm i horisontal bredd, från övre til nedre del. Använd en tandad limspridare och sprid limmet jämnt ut på både den vänstra och den högra kanten. Om plattan ska limmas på kakel bör kakelytan först rubbas upp lätt. Försäkra dig om att plattan inte glider genom att använda ett hjälpmedel för att hålla plattan uppe. Detta kan vara två mynt som står vågrätt. Ta bort plasten på baksidan av plattan. Ta ett sandpapper (grovlek 60-80) och rubba upp baksidan lätt innan du skjuter in plattan mot den limförsedda väggen och pressar plattan hårt mot väggen med hjälp av kroppstyngden. Se till att foga alla kanter när limmet har torkat. 

Förstörs inte laminatet av vatten, exempelvis när man diskar?

Nej det gör den inte. Detta är ett vattenresistent produkt men det betyder självklart att du ska torka torrt ifall väggen är väldigt blöt. Använda då en torr och ren kökshandduk.

Vad är det för garanti på köksbeklädnaden?

Ifall du monterar det i en vanlig bostadsmiljö så har den livstidsgaranti.

Hur rengör jag köksbeklädnaden?

Använd en väl urvriden mikrofiber trasa och vatten. Vid användning av rengöringsmedel i vattnet bör syntetiska rengöringsmedel användas. Organiska rengöringsmedel lämnar en tunn fetthinna på ytan vilket resulterar i synliga fläckar på ytan vid beröring. Använd, i områden med stor vattenbelastning, rengöringsmedel avsedda för kalkborttagning.

Något jag ska tänka på?

Använd aldrig slipande rengöringsmetoder (slipande rengöringsmedel/skrubb.

BerryAllocs Kitchen Wall-kollektion som är tillverkad av hållbart kompakt laminat - står emot värme, vatten och till och med stänk av kokande vatten. Dessa väggar har ett realistiskt kakelutseende och håller sig rena och hygieniska året runt. Eftersom tjockleken bara är 3 millimeter är de också idealiska för renoveringar. Ta gärna en titt på den varma fina beiga färgen här.

Sortera utifrån
Pris
0 kr 559 kr 0 kr to 559 kr

1 artiklar

Minskande ordning
per sida

1 artiklar

Minskande ordning
per sida