Pricerunner
Pricerunner
Pricerunner

GÖDSEL

Att du enbart klipper gräsmattan avlägsnar faktiskt stora mängder näring. Detta behöver återställas, vilket du gör genom gödsling. Här kan du lära dig mer om vad din gräsmatta behöver för att må bra.

Gödselspridare underlättar arbetet

Vid gräsmattans anläggning finns det som är kallat för grundgödsling. Något som däremot är minst lika viktigt, som ofta glöms bort, är underhållsgödsling. Det är en av de viktigaste skötselåtgärderna, tillsammans med klippningen av gräset. Gödslingen ska ske strax före regn eller i samband med vattning av gräsmattan. Det är dock väldigt svårt att sprida gödsel för hand då det kan ge ojämn grönska. Införskaffa en mekanisk gödselspridare eller gödningsspridare som det också kallas, för att få den jämna fina, gröna, gräsmattan som du endast har kunnat drömma om. Här finner du gödselspridare.

Gräsmattegödsel för friska gräsmattor

WOLF-Garten har en lång historia kring forskning och framtagning av gräsfrö och gräsmattegödsel. Ta en titt på WOLF-Garten Långtidsverkande gräsmattegödsel för 750 m² som är ett långtidsverkande NPK-gödsel med en verkningstid på 70 dagar. Det inkapslade kvävet gör att effekten blir utdragen istället för att ha ett jätte högt koncentrat direkt vid spridning som de allra flesta andra NPK-gödsel på marknaden erbjuder. Med långtidsverkande gräsgödsel från WOLF-Garten behöver du endast gödsla gräsmatta en till två gånger per säsong. Njut av en grön gräsmatta hela våren och högsommaren som står stark mot mossa och ogräs.

Olika typer av gödsel

Man skiljer på organiska gödselmedel, som kommer från djur och växter och oorganiska, som härstammar från berggrunden. De organiska gödselmedlen är långtidsverkande då de först måste mineraliseras med hjälp av bakterier innan det kan tas upp av växterna. De oorganiska har en snabb verkan då de är lättlösliga i markvätskan. Bland de organiska gödselmedel finns exempelvis olika slags benmjöl, blodmjöl, stallgödsel och hornspån. Dessa passar bäst för grundgödsling. Det oorganiska gödselmedlet är antingen enkelt eller sammansatt. Det sammansatta gödselmedlet innehåller kväve (N), fosfor (P) och kalium (K) och kallas för NPK-gödsel. Proportionerna mellan kväve, fosfor och kalium i en NPK-blandning ser olika beroende på vad gödselämnet är ämnat för. En NPK-blandning för gräsmattan bör exempelvis innehålla stora mängder kväve så att man slipper sommargödsla med kalksalpeter.

Sortera utifrån
Varumärke
  1. Hasselfors Garden (30)
  2. Trolla (1)
  3. WOLF-Garten (5)
Pris
0 kr 13400 kr 0 kr to 13400 kr

Artiklar 1 till 16 av totalt 36

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 16 av totalt 36

Minskande ordning
per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3