Solskydd

Solskydd för momentant soluppehåll

 

Vi har solskydd i form av parasoller, paviljonger och solsegel från kända varumärken som Style Station, Baltic Garden, Jabo och Gop.

Under sommarhalvåret när solen tittar fram kan det vara skönt att ha möjlighet att slippa få solen i ögonen. Därför är det en god idé att investera i någon form av solskydd. Möjligheterna är oändliga och med ett nytt solskydd i din trädgård förhöjer du inte bara trivseln rent estetiskt utan även komfortmässigt. I vår kategori för solskydd hittar du vad du behöver för att få ut maximalt av den svenska sommaren.

 

Paviljongerna är de svåra att montera?

Nej, de leveraras komplett med tak, sidoväggar och myggnät. Se till att förankra det i marken och är ni två får ni upp det inom ett par timmar. Använd bruksanvisningen som medföljer.

 

Är solseglet vattentätt?

Nej solseglen är ej vattentäta. Deras funktion är att skydda mot solens uvstrålar och skänka en behaglig skugga när solen är som starkast.

 

Hur monterar man ett solsegel?

Det som är bra med solsegel är att det bara är fantasin som sätter gränser för hur och vart du ska montera det. Se till att ni väljer rätt utforming av solsegel anpassad för just den plats ni ska ha det. Det får absolut inte vara nära någon eld i form av grill eller brasa. Ni väljer sedan storlek efter den yta ni vill täck och sedan är det bara att köpa till de fästdetaljer som behövs efter era behov. Det finns olika förankringspunkter i duken på solseglet som ni kan använda. Köp exempelvis en fästögla som ni borrar fast i fasaden och sedan tar ni en vantskruv som ni fäster i öglan och i duken. Sedan fäster ni två eller tre andra fästöglar och se till att duken är spänd. Monteringsanviisning medföljer självklart i köpet.

 

Är solseglen i ett slitstarkt material?

Ja, dessa solsegel är otroligt hållbara och i ett extra kraftigt tyg som är uvbeständigt. Det är ingen risk att det krymper och det finns mellanrum i fibrerna som gör att tyget andas och skänker svalka.

 

Vad är fördelen med ett hängparasoll?

Fördelar finns med alla parasoll och den främsta är att slippa få solljuset rätt i ögat. När det gäller hängparasollen är det många som väljer dem just på grund utav den läckra designen. Sedan är det många som tycker att det är smidigt att bara vrida parasollet åt sidan ifall det är i vägen då många anser att detta är en mer mobil lösning.

 

Mitt hängparasoll står ostadigt vad kan jag göra?

Ifall du tycker att ditt hängparasoll står ostadigt kan du köpa cementplattor i måtten 45x45 och lägga som tyngd över kryssfoten. Detta kommer skänka en stabilitet så du kan känna dig lugn.

 

Kan man ha parasolet ute när det blåser kraftigt?

När det är blåsigt nästan storm ute så ska parasollen fällas ihop och tas in för förvaring. Vinden är väldigt stark och tar lätt tag i ett parasoll vilket kan leda till att det går sönder. Detta är dessutom ingen giltig reklamation.

 

När man köper parasoll ingår parasollfot?

Det är viktigt att ni läser i produkttexten vad som ingår i ditt köp av parasoll. I de allra flesta fall ingår inte någon parasollfot och du får välja det som ett tillbehör.

 

Passar mitt parasoll till era parasollfötter?

Det du måste kolla är diametern på ert befintliga parasoll och sedan se med de måttangivelser vi har på siten ifall detta kommer att passa. I de flesta fall gör de det.

 

Finns det andra sätt att placera parasoll än med parasollfot?

Ja vi säljer parasoller med kryssfötter men en del utav dessa är väldigt stora och är till för att gjutas fast i marken.

 

Vad menas med tiltfunktion?

Det som menas med tiltfunktion är att man kan tilta, fälla ner parasollet så man skyddar ljus som kommer från sidan. Detta blir allt vanligare och en väldigt uppskattad funktion hos våra kunder.

Sort By
Page
Produktbild
Jabo
Pris från 6 989,00 kr
Produktbild
Palmako
Pris från 26 489,00 kr
Feria Altantak Komplett
Gop
Pris från 11 809,00 kr
Produktbild
Fritab
Pris från 1 895,00 kr
Produktbild
Gop
1 289,00 kr
Produktbild
Fritab
3 409,00 kr
Produktbild
Plus
40 895,00 kr
Produktbild
Jabo
Pris från 1 215,00 kr
Produktbild
Jabo
Pris från 1 415,00 kr
Produktbild
Palmako
Pris från 28 249,00 kr
Produktbild
Gop
17 005,00 kr
Produktbild
Plus
41 445,00 kr
Sort By
Page