Vedklyvar

En vedklyv förenklar ditt arbete med vedklyvning

 

Vi har vedklyvar från de kända varumärkena Wekla, MTD och AL-KO. När vintern närmar sig är det alltid skönt att placera några vedklabbar i sin öppna spis och tända en härlig brasa. Den bringar både en inre frid och värme till ditt hem. Alla vet ju att det är en hel del kämpande att stå för hand att hugga ved och att klara det utan att ha värk i ryggen måste man vara tränad på elitnivå för att slippa. Just det borde räcka som en given anledning att beställa en vedklyv på nätet för en snabb och fri leverans till ditt hem. Beroende på modell är vedklyvarna utrustade med ett tillsatsbord för två vedträlängder eller en höjdreglering i tre steg. Med inbyggt underrede för enkel transport.

 

Hur är säkerheten kring era vedklyvar?

När det gäller säkerhet på dagens vedklyvar så är den i världsklass. Detta på grund utav att alla vedklyvar är utrustade med tvåhandsmanövrering, vilket minskar risken för olyckor.

 

Hur bör man förvara nykluven ved?

När du har kluvit veden ska du förvara den i ett välventilerat utrymme och staplade luftigt för att undvika mögelbildning. För att få utav maximal energi från vedträna ska de vara lagrade i minst ett år.

 

Det finns olika storlekar på era vedklyvar vilken ska man välja?

Hur man väljer en vedklyv är självklart helt beroende på hur mycket man ska klyva och vilken storlek man vill klyva. Vi har vedklyvar från ett klyvtryck på 4 ton ända upp till 25 ton. Vi har alltså vedklyvar som är för det privata bruket och även upp till industrinivå. Viktigt att ni läser på produkttexten då alla vedklyvar klarar olika bredder och tjocklekar.

 

Vilka tillbehör bör man köpa till?

Allt ingår i köpet av en vedklyv men köp gärna en extra flaska med hydralolja och en bränslestabilisator.

 

Vad är viktigt att tänka på gällande vedklyvar och behöver man skyddsutrustning?

När ni ska börja använda er vedklyv se till att den står på stadig mark och inte i en lutande riktning, detta för att få ut maximal effekt av trycket. Vedklyvar låter en del och vi rekommenderar er därför att använda både hörselskydd och skyddsglasögon.

 

Ni har både liggande och stående vedklyvar vilken ska man ha till vad?

Samma sak här som vi tidigare varit inne på, det beror helt på vad du ska klyva. De liggande kan man generellt säga passar väldigt bra för att klyva ved, vi har även maskiner från bl a MTD som är liggande och klarar ved och även längder på upp till 63,5 cm. Alla maskiner är ju mobila vilket är bra att känna till. De stående vedklyvarna lämpar sig oftast bättre till att klyva ved men de klarar även trädstammar upp till 1050 mm.

 

Är de enkla att ställa in?

Ja de är väldigt enkla att ställa in och de medföljer även en snabbspänningsskruv för exakt begränsning av klyvtrycket.

 

Tar de mycket plats att förvara?

De som kräver att du har plats är de som går under varumärket Wekla. De andra är väldigt platsbesparnade då du kan ställa dem i ett skjul eller i ditt garage.

Sort By
Produktbild
AL-KO
8 105,00 kr
Produktbild
AL-KO
5 620,00 kr
Produktbild
Einhell
2 199,00 kr
Sort By